Rusul care stârneşte ursul

sâmbătă, 05 martie 2022, 02:43
2 MIN
 Rusul care stârneşte ursul

 

Tenismanul Daniil Medvedev, lider mondial, a şters steagul Rusiei de pe contul de Instagram, provocând indignare în ţara sa dar admiraţie în circuit

Devenit în premieră lider mondial în clasamentul ATP la începutul acestei săptămâni, Daniil Medvedev a dat start unui întreg val de reacţii după ce a decis să-şi şteargă steagul Rusiei de pe contul personal de Instagram. La mai bine de o săptămână după ce Rusia a pornit invazia asupra Ucrianei, tenismanul a recurs la acest gest pentru a se distanţa de războiul din ţara vecină. Deşi îi merge mai bine ca niciodată în carieră, cucerind titlul de la US Open şi punând capăt dominaţiei de aproape 20 de ani a titanilor Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Daniil Medvedev nu are parte de linişte. Chiar dacă a spus în repetate rânduri că îşi doreşte pace în lume, rusul s-a aflat în centrul atenţiei în ultima săptămână şi pentru cetăţenia lui. În Rusia, reacţiile nu au fost deloc pozitive, însă în circuit, e posibil ca acest gest al lui Medvedev să fie apreciat, mai ales că el a vorbit adesea împotriva războiului: „În acest moment înţeleg că tenisul nu este atât de important. Fiind jucător de tenis, vreau să promovez pacea în întreaga lume. Jucăm în multe ţări diferite şi nu este uşor să aud toate aceste ştiri. Sunt în favoarea păcii”, spunea Medvedev în urmă cu o săptămână.

Pentru Rusia, măsurile care se iau împotriva ei la nivel mondial nu pot fi ignorate. În tenis, turneele programate în Rusia şi Belarus au fost anulate, iar ITF a anunţat în mod oficial că tenismenii din Rusia şi Belarus pot concura în continuare în turneele internaţionale şi la cele de Grand Slam. Totuşi, aceştia nu vor mai putea reprezenta Rusia şi Belarus şi nici steagul acestor ţări nu va mai fi afişat. (Eurosport)

 

 

Comentarii