S-a deschis valiza: Soţul şefei CSM a primit bani de la Tel Drum

marți, 06 noiembrie 2018, 09:14
4 MIN
 S-a deschis valiza: Soţul şefei CSM a primit bani de la Tel Drum

Judecătoarea s-a făcut remarcată după ce a cerut anchetarea procurorului general şi a agreat modificările la legile justiţiei propuse de PSD. Dragnea a ironizat ieri „valiza“cu documente Tel Drum, promovând site-ul unui fost securist.

 
Gil Vasile, soţul şefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu, care este avocat specializat în comercial, nu pledează, are birou în Bucureşti şi proprietăţi în Teleorman, a încasat de la Tel Drum 15.200 de lei, au scris ieri jurnaliştii de la Rise Project, care au publicat prima serie de documente referitoare la firma Tel Drum. „Prin borderoul de plăţi Tel Drum l-am întâlnit pe Gil Vasile, soţul şefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu“, scriu jurnaliştii de la Rise Project. Cecul valorează 15.200 de lei şi a fost emis de corporaţie în septembrie 2015, sub semnătura executivului Petre Pitiş. Atunci, soţia sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A devenit preşedinta CSM pe 5 ianuarie 2018. Ei remarcă faptul că public, judecătoarea Marcu s-a făcut remarcată cu două intervenţii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declaraţiilor împotriva OUG 13 şi sprijină legile justiţiei în forma propusă de PSD.

Simona Camelia Marcu mai este preocupată de salarizarea şi pensiile magistraţilor şi are o avere impresionantă, cu proprietăţi inclusiv în Teleorman, judeţul controlat de Dragnea.

Dragnea: „O gogoaşă“

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit, ieri, la şedinţa CEx al PSD, cu două valize – una cu „gogoşi de la Rise Project“ şi una cu „dosare“ despre FDRG şi Klaus Iohannis. Întrebat de jurnalişti, Dragnea a spus că valiza despre care a scris Rise Project este „o gogoaşă“, nu are legătură cu el şi că „e o prostie, e o disperare, probabil ca să acopere şi scandalul în jurul domnului Lazăr“. Întrebat în continuare de documentele privind Tel Drum, Dragnea le-a replicat jurnaliştilor: „Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu preşedintele României“. Pe un stick pe care preşedintele PSD l-a adus se regăseşte răspunsul parchetului la o plângere făcută pe numele lui Iohannis de către Marinescu Albin Marian şi mai multe fotografii care au fost publicate pe un site care ar aparţine acestuia. Marinescu Albin Marian a fost declarat colaborator al fostei Securităţi, printr-o decizie a instanţei.

Dragnea Jr. a tunat un Volkswagen Golf cu 78.000 de euro

La finalul CEx, Dragnea a comentat din nou unele dintre dezvăluirile jurnaliştilor de la Rise Project. Ziariştii au relatat că printre documentele aflate în valiza diplomat ascunsă de omul – cheie al Tel Drum Nicoleta Pene, director comercial, se află şi un dosar cu însemnele PSD, iar scris de mână pe o hârtie contul lui Dragnea de la BRD, plus câteva copii de pe diploma de bacalureat a fiului acestuia şi schiţele bucătăriei de vară a „reşedinţei Dragnea din Alexandria“.

De asemenea, conform Rise Project, în mapa roşie sunt cinci coli A3 cu un proiect al unui clădiri pe cinci niveluri, care ar fi ale unei vile private din Mamaia. Răspunsul lui Dragnea la aceste informaţii a fost: „Tel Drum sau nici o altă companie nu mi-a plătit nimic din ce s-a realizat pe o proprietate de-a mea niciodată. Înţeleg că e vorba despre schiţa unei clădiri foarte mari. Nu am aşa ceva“.

De asemenea, Rise Project a prezentat schimburi de mailuri între fiul lui Dragnea şi directorul general al Tel Drum, Petre Pitiş: „Salut, Am şi eu o datorie la un tip şi nu vreau să cer lui Liviu că mă ceartă, mă poţi ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru maşini. Te rog frumos“. Ultima factură trimisă de Dragnea junior este însoţită de mesajul „Asta chiar e ultima. Am terminat tot la maşină.“ Dragnea Junior tocmai termina de tunat cel mai puternic Volkswagen Golf din lume. O rachetă albastră upgradată la 776 de cai-putere. „Şmecheria“ a costat 78.000 de euro, comentează jurnaliştii Rise Project. Referitor la aceste mailuri, Dragnea a precizat: „Nu am niciun mail cu Petre Pitiş. Dacă au ei (Pitiş şi fiul său – n.r.), să fie sănătoşi amândoi, să şi le explice. Înseamnă că ştia că nu îi dau (bani – n.r.)“.

Reamintim că în noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene. 

Comentarii