S-a finalizat înscrierea la master la USAMV: Locurile la buget s-au ocupat aproape integral

marți, 21 iulie 2020, 01:49
1 MIN
 S-a finalizat înscrierea la master la USAMV: Locurile la buget s-au ocupat aproape integral

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ a finalizat admiterea la programele de master în acest weekend şi reprezentanţii acesteia sunt convinşi că locurile la buget vor fi ocupate integral.

Rectorul USAMV, prof.dr. Gerard Jităreanu, a precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că în acest moment se lucrează la liste şi că situaţia este la fel ca anul trecut, poate chiar mai bună în ceea ce priveşte admiterea la master, şi cu certitudine mai bună la licenţă, unde au fost depuse aproape 1.400 de dosare până astăzi, un record al ultimilor ani.

„Lucrăm acum la listele de la masterat pentru a vedea care au fost preferinţele studenţilor, care sunt în proporţie mare de la universitatea noastră, şi pentru a vedea cum vor fi distribuiţi în funcţie de opţiunile lor. Suntem optimişti că putem ocupa integral locurile la buget. Situaţia este similară cu cea de la admiterea de anul trecut, ne ocupăm locurile pentru că, de principiu, se înscriu absolvenţii noştri. Va trebui, la final, să analizăm ce s-a întâmplat anul acesta pentru că văd că a fost un an bun pentru toată lumea la admitere“, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu.

În mod concret, la masterat s-au înscris 261 de candidaţi pe 210 locuri la Facultatea de Agricultură, 119 la Facultatea de Horticultură pe 115 locuri şi 100 la Facultatea de Zootehnie pe 115 locuri bugetate. În total, pe universitate, sunt 480 de dosare depuse pentru 440 de locuri la buget.

Comentarii