S-a întors roata: PSD reclamă că primarii săi primesc mai puţin decât cei ai PNL

sâmbătă, 19 decembrie 2020, 03:00
2 MIN
 S-a întors roata: PSD reclamă că primarii săi primesc mai puţin decât cei ai PNL

Aleşii social-democraţi au discutat cu prefectul pe subiectul alocărilor bugetare pe care le consideră inegale şi au lăsat o petiţie cu nemulţumirile lor.

O delegaţie a PSD din care au făcut parte preşedintele Maricel Popa, ceilalţi trei parlamentari aleşi, consilieri şi primari au discutat ieri cu prefectul Marian Grigoraş pe subiectul ultimelor alocări decise de guvern în şedinţa de joi. Este vorba de peste 876 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziţia guvernului, împărţite unor unităţi sau subdiviziuni administrativ-teritoriale pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului pentru luna noiembrie 2020.

Social-democraţii ieşeni au reclamat inechitatea împărţirii banilor. „Nu e posibil ca o comună precum Ion Neculce să nu primească nici măcar un leu. Sau Erbiceniul şi Focuri să aibă alocate sume nesemnificative, 17.000 sau 10.000 lei, în timp ce comunele liberale au primit sume de ordinul sutelor de mii de lei“, susţine Maricel Popa, dând exemple Leţcani (571.000 lei), Mironeasa (711.000 lei), Coarnele Caprei (848.000 lei).

El acuză că banii au fost „alocaţi doar politic“, arătând că Podu Iloaiei, cu primar PNL, a primit 410.000 lei, iar Tg. Frumos, cu primar PSD, a primit de peste 8 ori mai puţin (47.000 lei). „Sper că alocările financiare pe care le va face CJ pentru anul următor să nu semene cu ceea ce a făcut acum, în prag de sărbători, guvernul PNL“, a mai spus Popa.

În vara şi în toamna anului trecut, rolurile erau inversate: liberalii, aflaţi atunci în opoziţie, reclamau inechitatea împărţirii alocărilor bugetare în ultimele luni ale guvernării PSD (Dăncilă). 

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii ne-a precizat aseară că petiţia delegaţiei PSD a fost înregistrată şi că documentul va fi înaintat către guvern.

Comentarii