S-a întors Ryoyu

joi, 30 decembrie 2021, 02:43
2 MIN
 S-a întors Ryoyu

 

Mezinul Kobayashi a câştigat la Oberstdorf primul concurs pentru „Vulturul de Aur”

Prima etapă a Turneului celor Patru Trambuline, desfăşurată în localitatea gernană Oberstdorf a revenit japonezului Ryoyu Kobayashi, care pare să revină la forma care i-a adus „Vulturul de Aur” în 2019 şi 2020.

Marţi, în calificările de pe trambulina „Schattenbergschanze”, Ryoyu s-a impus, chiar dacă n-a realizat cea mai bună săritură. Japonezul a realizat 129 metri, adunând 149,3 puncte, dar i-a devansat pe norvegianul Johann Andre Forfang şi germanul Markus Eisenbichler, graţie notelor pentru stil şi corecţiilor. Printre sportivii care nu au obţinut calificarea în prima etapă se numără germanul Andreas Wellinger, slovenul Timi Zajc şi cehul Roman Koudelka. Nici cei doi români de pe lista de start de la Oberstdorf nu s-au calificat în prima manşă a etapei. Andrei Cacina, care a avut o evoluţie de 112 metri, s-a clasat pe locul 60, cu 97,7 puncte, iar Andrei Feldorean, care a sărit 102,5 metri, a ocupat locul 66, cu 91 de puncte.

În prima manşă a finalei de ieri, Kobayashi, al doilea în clasamentul general al Cupei Mondiale (după Karl Geiger), a avut o săritură de 128,5 m în prima manşă, dar în cea de-a doua s-a „răzbunat”realizând 141 m, cel mai lung salt al reuniunii. Cele două sărituri i-au adus un total de 302 puncte lui Kobayashi, care şi-a adjudecat astfel victoria de etapă, neputând fi învins nici măcar de câştigătorul primei manşe, norvegianul Robert Johansson, care a sărit 135,5 metri şi 131 de metri, adunând 298,6 puncte, cu care s-a clasat pe locul 3. A doua poziţie a clasamentului a fost ocupată alt norvegian, Halvor Egner Granerud, care a avut evoluţii de 132, respectiv 133 de metri, acumulând 299,2 puncte. Karl Geiger, liderul clasamentului general, a fost abia pe locul V, cu un total de 295,9 puncte, al patrulea fiind tot un norvegian Marius Lindvik. După prima săritură, printre sportivii care au ratat calificarea în manşa secundă se numără în primul rând Kamil Stoch,apoi Piotr Zyla, polonezii având un sezon neaşteptat de modest.

Următoarea etapei a turneului va avea loc la cumpăna dintre ani: calificările (sâmbătă) şi finala (duminică), la Garmisch Partenkirchen

 

 

 

 

 

Comentarii