S-a stins din viaţă fostul senator de Iaşi Dan Constantin Vasiliu

sâmbătă, 07 noiembrie 2020, 02:50
1 MIN
 S-a stins din viaţă fostul senator de Iaşi Dan Constantin Vasiliu

Noaptea trecută s-a stins din viaţă fostul parlamentar de Iaşi Dan Constantin Vasiliu, unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni ai anilor ’90 de la Iaşi, fost şef al filialei judeţene a Partidului Democrat, un apropiat al fostului premier Petre Roman, pe vremea când acesta era preşedinte al acestui partid. 

El suferea de mai bine de un an de o boală necruţătoare, iar în ultima perioadă era imobilizat la domiciliul său din Iaşi. Familia va anunţa detaliile privind înmormântarea cel mai probabil astăzi. Dan Constantin Vasiliu s-a născut la 15 februarie 1951 în Bârlad. În 1974 a absolvit Facultatea de Ştiinte Economice a Universităţii „Al.I. Cuza”, în momentul Revoluţiei fiind membru în conducerea Combinatului de Fibre Sintetice Iaşi, viitoarea Terom SA, unde a fost un şef foarte popular printre miile de angajaţi de atunci ai fabricii.

În perioada 1992-2000 a prins două mandate de senator din partea PD. În toată această perioadă, a fost pe rând vicepreşedinte al Senatului, preşedinte al grupului parlamentar PD, secretar al Comisiei Buget-Finanţe-Bănci din Senat. Între 2001 şi 2004 a deţinut funcţia de consilier în cadrul Senatului României, iar în ultimii ani fostul senator ieşean a îndeplinit funcţia de secretar general al Senatului, o funcţie tehnică, şi, ulterior, secretar general adjunct al aceluiaşi for. 

Comentarii