S-au închis şi muzeele din Iași din cauza coronavirusului

joi, 12 martie 2020, 02:56
2 MIN
 S-au închis şi muzeele din Iași din cauza coronavirusului

Instituţiile de cultură din Iaşi au anunţat că suspendă activităţile cu publicul cel puţin până săptămâna viitoare ca măsură de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi a anunţat că se aliniază cu măsurile luate de Ministerul Culturii şi suspendă toate activităţile şi evenimentele cu publicul până pe 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire. Mai exact, de această decizie vor fi afectate activităţile desfăşurate la Muzeul de Istorie a Moldovei, la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“, la Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Unirii Iaşi, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu“ Iaşi, Muzeul „Poni-Cernătescu“ Iaşi, dar şi la Palatul Memorial „Al.I. Cuza“ Ruginoasa, Muzeul Arheologic de sit din Cucuteni şi la Muzeul Viei si Vinului din Hârlău.

Şi Ateneul Naţional din Iaşi a făcut un anunţ similar, în cazul acestei instituţii fiind vorba de toate evenimentele organizate până pe 31 martie. „Spectatorii care au achiziţionat bilete de la casieria instituţiei pentru evenimentele din perioada menţionată pot solicita contravaloarea acestora la casa de bilete a Ateneului Naţional din Iaşi. Pentru biletele achiziţionate online, se va trimite o solicitare pe adresa office@ateneuiasi.ro care să conţină adresa de e-mail de pe care s-a făcut comanda şi numele spectacolului/filmului pentru care au fost achiziţionate. Banii vor fi viraţi ulterior în contul solicitantului“, au precizat reprezentanţii Ateneului.

Şi Teatrul „Luceafărul“ se aliniază acestor măsuri, chiar dacă, în prima parte a zilei de ieri, reprezentanţii instituţiei anunţau doar măsuri de restricţionare a numărului de spectatori în sală, menţionând totodată că banii vor fi returnaţi din locurile în care au fost achiziţionate biletele.

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi anunţă măsuri similare pentru toate muzeele aflate în administrarea instituţiei, începând de astăzi, 12 martie, toate evenimentele şi manifestările din aceste instituţii fiind suspendate până la finalul lunii martie.

Comentarii