Sabotorul securității cibernetice aviatice le cere aeroporturilor să se protejeze

miercuri, 02 martie 2022, 10:32
1 MIN
 Sabotorul securității cibernetice aviatice le cere aeroporturilor să se protejeze

Nicolae Stoica, directorul Autorității Aeronauticile Civile Române (AACR), care este considerat sabotorul securității cibernetice aviatice, le-a cerut aeroporturilor din întreaga țară  să protejeze sistemele informatice împotriva atacurilor cibernetice, în contextul războiului ruso-ucrainean. Totodată, Nicolae Stoica le-a mai cerut operatorilor aeroportuali să „descurajeze” evetualele proteste ce ar putea fi organizate în zonele publice ale aeroporturilor sau în vecinătatea acestora.

Stoica, însă, a fost inclusiv în atenția Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condus de președintele Klaus Iohannis. Care a transmis că desființarea structurii de securitate cibernetică din AACR, măsura luată de Nicolae Stoica, ar putea să „potențeze riscul de materializarea a unor atacuri cibernetice”. Dar nu s-a luat nici o măsură pentru a se remedia situația.

„Este necesară intensificarea atenției acordate măsurilor de protecție a datelor și sistemelor de tehnologie a informației și comunicațiilor critice împotriva unor atacuri cibernetice și a managementului incidentelor de securitate cibernetică care afectează datele și sistemele de tehnologie a informației și comunicațiilor critice, prin  măsuri corespunzătoare, care să asigure detecția, răspunsul, diminuarea/blocarea, recuperarea, remedierea și raportarea”, se menționează în documentul semnat de Nicolae Stoica.

Aflați amănunte de pe defapt.ro.

Comentarii