Saloane moderne, după cele mai noi standarde, la Spitalul de Recuperare

joi, 14 februarie 2019, 02:56
2 MIN
 Saloane moderne, după cele mai noi standarde, la Spitalul de Recuperare

Managerul spitalului, alături de primar, a prezentat investiţiile făcute aici în ultima perioadă, ce ajung la circa 10 milioane de euro.

La Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi au fost prezentate, ieri, mai multe investiţii făcute cu sprijinul Primăriei municipiului, dar şi din fonduri proprii, în decursul ultimilor ani. Astfel, este vorba despre reparaţiile capitale ale corpului D, etajele III şi IV, unde se află secţiile de Neurologie şi Reumatologie. Saloanele din tronsonul respectiv au fost echipate cu grupuri sa­ni­tare proprii, care asigură condiţiile necesare pentru persoanele greu de­plasabile sau imobilizate în scaun cu rotile, fiind vorba despre 38 de paturi.

„Cele două secţii vor primi pacienţi chiar din această săptămână. Inves­tiţia era absolut necesară pentru că arăta foarte clar că sistemul de sănă­tate are nevoie de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte infrastructura şi dotările. În ultimii trei ani s-au investit peste 10 milioane de euro în Spitalul de Re­cu­perare, atât în ceea ce priveşte ca­zarea pentru pacienţi, cât şi în ce pri­veşte dotările cu echipamente medica­le“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Momentan, sunt în curs de derulare lucrări de modernizare a spaţiilor de la etajul V, din acelaşi corp, urmând să fie date în folosinţă 15 paturi în plus, alături de spaţiile de consultaţie aferente. Valoarea totală a lucrărilor pentru cele trei etaje este de 2 milioane de lei, sumele fiind alocate de la bugetul local.

Pe lângă lucrările de amenajare, din veniturile proprii ale spitalului au fost achiziţionate paturi şi mobilier medical în valoare de aproximativ 200.000 lei. De asemenea, au fost a­me­najate şi dotate cabinete de explo­rări funcţionale şi fizioterapie, cabinet de algeziologie şi cabinete de consultaţii cu finisaje şi instalaţii moderne care corespund cerinţelor şi normelor impuse de Ministerul Sănătăţii şi ISU. Tot anul trecut s-a avut în vedere creşterea puterii energetice prin mo­dernizarea postului de transformare, fiind o investiţie de 1,5 milioane lei, suportată în totalitate de bugetul local.

Pe viitor, reprezentanţii spitalului îşi propun eficientizarea energetică, dar şi reabilitarea instalaţiei electrice pentru întreg spitalul. O altă investiţie de aproape 700.000 de lei, de data aceasta din fondurile proprii ale spitalului, este cea de amenajare şi recompartimentare a arhivei spitalului, unde sunt gestionate documentele medicale.

Comentarii