Sâmbătă e olimpiada judeţeană de matematică

marți, 22 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Sâmbătă e olimpiada judeţeană de matematică

Etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică va avea loc sâmbăta aceasta, pe 26 martie, cu prezenţă fizică, la două colegii naţionale din Iaşi. Astfel, elevii de clasa a V-a şi a VI-a vor susţine proba scrisă de la în intervalul orar 10.00 – 12.00, la Colegiul Naţional din Iaşi, intrarea în săli urmând să se facă în intervalul orar 8.45 – 9.15.

Elevii din clasele VII-XII vor susţine proba scrisă în intervalul orar 10.00 -13.00 la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, urmând ca intrarea în sălile de examen să se facă în acelaşi interval orar ca în cazul elevilor de clasa a V-a şi a VI-a.

Proba scrisă de la etapa judeţeană a Olipiadei Naţionale de Matematică constă din patru probleme pentru care se cere redactarea completă a soluţiilor, punctajul fiecărei probleme fiind de minimum 0 până la maximum 7 puncte.

Nu se acordă, conform regulamentului, puncte din oficiu. Punctajul maxim posibil este de 28 de puncte. Subiectele probei sunt unice la nivel naţional, iar proba scrisă are durata de 2 ore pentru clasele V-VI, respectiv de 3 ore pentru clasele VII-XII.

În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii vor avea asupra lor carnetul de elev vizat pentru anul şcolar 2021-2022 sau certificatul de naştere în cazul elevilor sub 14 ani sau cartea de indentitate pentru cei cu vârsta de peste 14 ani. De asemenea, elevii nu pot avea asupra lor manuale, dicţionare, notiţe sau însemnări, dar nici dispozitive electronice.

În ceea ce priveşte selecţia elevilor care vor participa la etapa naţională, în situaţia în care cel puţin doi elevi din acelaşi an s-au clasat pe locul I la etapa judeţeană cu punctaje generale egale, mai mici decât punctajul general maxim posibil, la acelaşi an de studiu, se vor aplica alte criterii de departajare.

Astfel, în cazul instrumentului de evaluare constituit din 4 probleme la care punctajul maxim pe problemă este de 7 puncte, criteriile se referă, în ordine, la numărul problemelor notate cu 7 puncte, la numărul problemelor notate cu 6 puncte, la punctajul obţinut la problema cea mai puţin rezolvată la clasa respectivă, la nivel de judeţ. Dacă egalitatea persistă, elevii vor participa la o probă de baraj, organizată la nivelul judeţului. 

Comentarii