Săptămână pierdută pentru Institutul Inimii şi Spitalul Parhon

miercuri, 25 aprilie 2018, 01:50
2 MIN

Subiectul fondurilor solicitate de la Iaşi pentru refacerea Institutului de Boli Cardiovasculare a lipsit de pe ordinea de zi a şedinţei săptămânale a Guvernului, care s-a ţinut ieri.

Amintim că, vinerea trecută, după o şedinţă furtunoasă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a decis refacerea raportului Primăriei Iaşi asupra pagubelor înregistrate la Spitalul „C.I. Parhon“, documentul a fost expediat abia spre seară către Executiv. Prea târziu ca să mai apuce să prindă un loc între proiectele aflate pe masa Guvernului, după cum ne-a explicat preşedintele CJ, Maricel Popa. „Înaintea reuniunii săptămânale de Guvern este o şedinţă pregătitoare. Vineri am avertizat să nu întârziem, pentru că e nevoie de acorduri de la patru ministere“, a spus şeful CJ arătând spre Primărie.

El a ironizat preocuparea Municipalităţii de a renova faţada clădirii afectată de apa folosită la stingerea incendiului de acum două săptămâni, criticând totodată mărimea costurilor evaluate la două milioane de euro. Amintim că estimarea pentru refacerea şi dotarea Institutului Inimii este de aproximativ 10 milioane de euro.  La rândul lui, primarul Mihai Chirica a criticat modul în care preşedintele Maricel Popa a gestionat situaţia. „Domnul preşedinte nu face diferenţa dintre a vorbi şi a face, doar vorbeşte. Doar se laudă. Să vedem unde sunt cele 10 milioane, probabil sunt la Pilonul II de pensii. Ei aşteaptă probabil preluarea Pilonului II, după care trimit fonduri şi pentru repunerea în activitate a spitalului“, a comentat primarul. 

 

 

Comentarii