Şapte şoferi au devenit pietoni după zebre, în urma unei razii prin Iaşi

joi, 22 iunie 2023, 22:27
1 MIN
 Şapte şoferi au devenit pietoni după zebre, în urma unei razii prin Iaşi

Şapte şoferi au rămas fără permisul de conducere în urma unei razii a poliţiştilor de la Biroul Rutier Iaşi. Acţiunea a avut loc miercuri, fiind vizaţi şoferii cât şi pietonii. 

.“La data de 21 iunie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au organizat şi au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Iaşi, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

Astfel, în urma acţiunii au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, dintre care şapte pentru neacordare prioritate pietoni, iar 61 pentru alte abateri, iar valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 18.705 de lei. De asemenea, au fost reţinute şapte permise de conducere, pentru neacordare prioritate pietoni. Spre exemplu, un bărbat de 46 de ani a condus auto pe raza municipiului Iaşi, iar la trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, care se afla angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Astfel, acesta a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pe o perioadă de 60 zile”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. (A.D.)

Comentarii