Text umoristic

Sărbători fără pelerini, doar cu pelerine!

marți, 13 octombrie 2020, 13:15
3 MIN
 Sărbători fără pelerini, doar cu pelerine!

* Luna octombrie pare ideală pentru evenimente gen "Sărbătorile Oraşului" ori "Zilele Recoltei": încă nu e frig, dar mai trage câte un val de răcoare, care îndeamnă lumea să viziteze târgurile de pielărie, iar vinul nou este mult şi ieftin; din acest motiv, unele localităţi româneşti se află în plină sărbătoare, cu respectarea normelor de distanţare socială, de protecţie a muncii şi de comportare civilizată în societate. Corespondenţii noştri informează:

* La Anemici, sute de cetăţeni au fost văzuţi la o coadă lungă de un kilometru, aşa că au fost legitimaţi; astfel, s-a descoperit că respectivii nu aşteptau să le vină rândul la moaşte, ci la două ghişee, ca să obţină diverse aprobări, semnături şi ştampile. Mulţi s-au aşezat la coadă şi a doua oară, fiindcă prima dată n-au avut dosar cu şină!

* Şi localitatea Nehaliţi e în strai de sărbătoare; deşi accesul pelerinilor a fost interzis, pelerinele au fost foarte binevenite în context! Mai exact, este vorba despre pelerine impermeabile, din plastic sau din fâş, de care şi-au cumpărat toţi cei prezenţi, de la o tarabă, să se apere de ploaie şi să poată bea vin şi bere afară, la terasă.

* Vrednica aşezare Mahmureni a împlinit 73 de ani de la prima atestare documentară (un proces-verbal de constatare a unui furt de curci), iar primarul a cerut ca artificiile pentru seara festivă să fie aranjate de dimineaţă; pe lângă ele a trecut o babă, care a tăiat bucăţi din fitile, crezând că merg la lampă. Seara, artificiile au explodat nu la 100 de metri, ci la doar zece; nu s-au semnalat victime, toţi fiind în beci, după vin.

* Avem informaţii şi din zona aridă a învăţământului: la Universitatea de Medicină din Hapsâni inspectorii au descoperit că borcanele cu formol în care, de obicei, stăteau organele pentru lecţiile de anatomie, conţineau castraveciori în saramură şi zacuscă; bucătăreasa cantinei spune că a primit ordin de la domnul rector să se descurce cum o şti, numai să nu-l lase fără murături pentru iarnă, aşa că le-a golit la closet.

* Aceiaşi inspectori aflaţi în aceeaşi instituţie de învăţământ superior au descoperit şi că pe mesele de disecţie din ciment nu se aflau cadavre, ci saltele, perne şi plăpumi frumos înfăţate; rectorul a recunoscut că încă mai există mari probleme cu locurile de cazare pentru studenţii din alte părţi şi că, după ce se va renova căminul, pe mesele de disecţie vor reveni vechii ocupanţi, despre care nu se ştie unde au fost depozitaţi.

* Din învăţământul preuniversitar vin veşti bune: după mai bine de o lună de şcoală, micii elevi au învăţat deja să doarmă în ore, să scuipe boabe de orez prin ţeava de la pix, să prindă muşte şi să se bată în pauze cu colegii, fizic sau on-line, unde e cazul. Ei au învăţat şi primele litere, "a" şi "c", aşa că, de bucurie, scriu peste tot, pe pereţi, cuvinte formate din doar aceste două litere. Nu despre cuvântul "ac" e vorba.

Comentarii