Bomba-Text umoristic

Sărbători numai piele şi os!

marți, 13 octombrie 2020, 18:40
3 MIN
 Sărbători numai piele şi os!

Oraşul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare; mai exact, şi-a pus mască festivă, fiindcă multe evenimente au fost anulate, pe motiv de pandemie. Şi mai exact, nu mai avem artificii, spectacole, pieţe pline de must, tulburel şi vin, tarabe cu scăriţă de porc, mici şi ceafă la grătar, chioşcuri cu articole produse de vrednici meşteşugari chinezi, masă pentru pelerini, nici măcar pelerini din alte părţi.

Practic, am rămas doar cu pielerinii, adică participanţii la târgul de piele, aşadar această ediţie a Sărbătorilor e una numai piele şi os, cum s-ar spune. Avem informaţii despre ce se întâmplă în aceste zile la Consumatori, localitate aflată tot în febra sărbătorilor, unde viruşii n-au făcut victime, întărind opinia specialiştilor care zic că alcoolul e un bun dezinfectant, chiar administrat pe cale orală:

                                                        *         *         *

* La Târgul de Pielărie organizat pe esplanada din spatele bufetului au participat mii de creatori, cojocari, căciulari, pielari, pişcotari şi clienţi. Un comerciant a adus măşti anti-Covid din piele, elegante; cei care le-au testat au leşinat, din lipsa oxigenului. / * Şi alţi participanţi au expus măşti din piele neagră, cu fermoar la gură, care acoperă tot capul; acestea au atras nenumăraţi amatori de BDSM. / * Ploaia a căzut vreme de un ceas, timp în care mulţi s-au înghesuit ca niciodată la cabinele de probă din târg şi nu au mai ieşit până când s-a înseninat, ci au jucat table şi au băut vin din damigene. / * Alţi clienţi au folosit cabinele de probă din cauză că primarul n-a amenajat destule cabine de WC. / * În ciuda hainelor din piele elegante expuse de producători, cei mai mulţi localnici au făcut coadă la taraba unui domn care vindea pufoaice.

                                                        *         *         *

* "Parada costumelor de epocă" a fost câştigată de un moş îmbrăcat într-un costum de lână original, de prin 1878, foarte bine păstrat, deşi cu urme de pământ; el a fost descalificat după ce juriul a aflat că e de meserie gropar. / * Nişte politicieni din zonă, vechi baroni locali, s-au zvârcolit pe jos, au scos pe nări fum cu putoare de pucioasă şi au răcnit cu voci neomeneşti după ce s-au atins de moaşte. / * Deoarece n-au fost bani pentru efecte speciale cu lasere, primarul a pus nişte copii să se joace pe uliţe cu lumânări mari, rămase de la cununia fetei sale. / * Oamenii legii au depistat nişte escroci care, purtând măşti pe faţă, să nu fie recunoscuţi, vindeau moaşte false, din plastic, chinezeşti, şi iconiţe prelucrate în Photoshop, cu feţe de actori cunoscuţi în locul chipurilor de sfinţi: Brad Pitt era Sfântul Pafnutie! / * Au fost duşi cu duba şi doi cetăţeni care comercializau pocnitori lungi, cu fitil, pe post de lumânări, precum şi un domn care voia să plaseze "fesuri anti-5G" fără acte de provenienţă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii