Şase tineri care făceau drifturi în parcările unor centre comerciale au ajuns pietoni

sâmbătă, 09 decembrie 2023, 16:37
1 MIN
 Şase tineri care făceau drifturi în parcările unor centre comerciale au ajuns pietoni

În noaptea de joi spre vineri, şase tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani au fost prinşi de poliţiştii din cadrul IPJ Suceava în timp ce efectuau derapaje controlate, cunoscute sub numele de "drifturi", în parcările de la Iulius Mall şi Shopping City Suceava, scrie monitorulsv.ro.

Fiecare dintre participanţi la această activitate ilegală a fost sancţionat cu amenzi, iar unul dintre ei a primit chiar două sancţiuni. Motivul a fost că acesta urcase la volanul autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice. Amenzile aplicate au totalizat 3.190 de lei, iar poliţiştii au decis să le suspende dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

În cazul şoferului care a fost depistat că a consumat alcool înainte de a conduce, penitenţa este şi mai mare – acesta va fi pieton pentru o perioadă de 90 de zile. Autorităţile au subliniat că aceste măsuri au fost luate în scopul preventiv de responsabilizare şi conştientizare, având ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea tragediilor.

Reprezentanţii IPJ Suceava au transmis un apel către părinţi, îndemnându-i să poarte discuţii cu adolescenţii şi tinerii, pentru a-i responsabiliza indiferent de calitatea lor de participanţi la trafic. Totodată, au avertizat că poliţiştii vor continua să dispună măsuri ferme în cazul abaterilor care pun în pericol siguranţa rutieră, subliniind că comportamentele de tip teribilist nu vor fi tolerate.

Comentarii