Scade numărul infectărilor COVID la Iaşi. Medicii se aşteaptă să urmeze creşteri. Se testează tot mai puţin

miercuri, 17 august 2022, 01:50
2 MIN
 Scade numărul infectărilor COVID la Iaşi. Medicii se aşteaptă să urmeze creşteri. Se testează tot mai puţin

Iaşul continuă trendul descendent al infectărilor cu COVID-19, după ce se pare că s-a atins o zonă de platou după creşterea fulminantă din urmă cu mai bine de o lună de zile. 

Conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, pentru data de 15 august au fost doar 100 de noi infectări depistate, însă epidemiologii se aşteaptă ca numărul să crească în zilele următoare, fiindcă 15 august a fost o zi liberă pentru multe persoane şi e echivalentă cu o zi de duminică, în care numărul testărilor este mult mai mic. De la o medie zilnică de câteva sute de cazuri pe zi, ajungând aproape de 500, în judeţul Iaşi au fost raportate doar cele 100 de cazuri în ultimele 24 de ore. S-a înregistrat şi un nou deces cauzat de infectarea cu SARS-CoV-2, numărul total de decese ajungând la 2.455. Doar 5 persoane au mai solicitat testarea la domiciliu, conform datelor oferite de DSP.

În momentul de faţă sunt internaţi 185 de pacienţi cu forme moderate sau severe ale infecţiei în spitalele din Iaşi, 9 dintre aceştia fiind la ATI, iar printre ei se numără şi un copil. În paralel, mai sunt alte 14 paturi ATI disponibile la unităţile medicale din tot judeţul care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2. Sunt 20 de copii infectaţi cu COVID-19 internaţi la Spitalul Sf. Maria, cinci persoane care fac dializă la Spitalul „Dr.C. I. Parhon” şi două gravide la Maternitatea „Elena Doamna”. „Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi pe 16 august 2022, un număr de 662 persoane se află în izolare. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 119.717 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantină”, au precizat reprezentanţii DSP Iaşi.

Comentarii