Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Scandal la uşa comisarului-şef Vasile Zacornea

Scandal la uşa şefului! Zeci de ieşeni au cumpărat degeaba programare la Înmatriculări

GALERIE
inmatriculari (1)inmatriculari (2)inmatriculari (3)
  • inmatriculari (1)
  • inmatriculari (2)
  • inmatriculari (3)
- +

Nebunia înmatriculărilor de autoturisme second-hand fără taxa de poluare a creat o mafie a programărilor online. Practic, activitatea Direcţiei de Înmatriculări şi Permise de pe bulevardul Primăverii şi a Registrului Auto Român Iaşi este blocată de două săptămâni de „samsari“ care fac sute de rezervări pe care apoi le vând individual cu 200 de euro. Practic, aceşti „băieţi descurcăreţi“ au ajuns să vândă programări online chiar la poarta celor două instituţii. Pentru că, marţi, poliţiştii de la Direcţia Generală Antifraudă (DGA) Iaşi au făcut percheziţii la RAR şi la ieşeni care vindeau programări online, jurnaliştii de la „Ziarul de Iaşi“ au mers ieri la Direcţia de Înmatriculări şi Permise pentru a sta de vorbă cu şeful de aici despre cum poate fi fraudat sistemul de programări online. Numai că la uşa comisarului Vasile Zacornea era jale: zeci de oameni nemulţumiţi cereau audienţă şi vociferau.

Culmea, majoritatea dintre ei cerea o „dispensă“ pentru a-şi înmatricula un autoturism mai repede decât obţinuseră în programarea online. Culmea, unii dintre ei cumpăraseră programarea de la „samsari“. Cert este că, în „avalanşa“ de cereri de înmatriculări, angajaţii de la Direcţia de Înmatriculări şi Permise nu mai fac faţă, fiind numai trei oameni. De exemplu, ieri la amiază, începând cu ora 15 şi până la 16, comsiarul şef Vasile Zacornea de la Direcţia de Înmatri­cu­lări şi Permise Iaşi primeşte în audienţe ieşeni nemulţumiţi. Ieri, mai mult ca niciodată, 70 de oameni aşteptau să intre în biroul lui. Când jurnaliştii de la Ziarul de Iaşi au sosit la această instituţie, puhoiul de oameni care cereau audienţă se afla în sala principală. Oamenii aşteptau la o uşă, care facilita accesul către etaj, unde comi­sarul are biroul. La ora 15 fix, cei 70 de oameni încă se certau pe subiectul unei liste: o mare parte dintre ei nu se înscriseseră pe liste, iar cei care care reuşiseră, se aflau taman la coadă. La ora fixată, puhoiul de oameni s-a urnit şi a încercat să se strecoare pe o uşă, pentru a ajunge la biroul comisarului şef.

Câteva femei înghesuite au început să ţipe, o mamă îşi proteja copilul pe care îl ţinea în braţe. Înaintarea acestora a fost „stăvilită“ chiar de Zacornea, care le-a spus oamenilor că nu poate ţine audienţe la 70 de oameni, deoarece nu are timpul necesar. Unul dintre cei de faţă i-a reproşat acestuia că a dat „un pumn de bani pe maşină şi va trebui să o ţină parcată câteva luni de zile“. „Am dat 60.000 de euro pe ea, iar programarea online am făcut-o zilele trecute. Tocmai în martie am fost programat. Pentru ce am dat atâţia bani pe maşină, ca să mă uit la ea?“, s-a plâns un bărbat. „Nu avem destui oameni ca să facem faţă la atâtea cereri, de asta durează aşa mult. În plus, suntem blocaţi de programări online făcute de către cei care vor să facă bani din această activitate. Sunt mulţi care vin aici cu programări cumpărate, din cauza lor stau la coadă oameni care au intenţii bune“, le-a spus Zacornea.

„A făcut o fotografie greşită la seria de şasiu“

Pentru a contraataca „bişniţa“ făcută de intermediari cu programările online, cei de la Direcţia de Înmatriculări şi Permise au o condiţie suplimentară: pentru rezervarea online, proprietarul ma­şinii care urmează să fie înmatriculată trebuie să aibă menţionată şi seria de şasiu a maşinii. O parte dintre cei care cereau audienţă la şeful instituţiei ieri aveau pe hârtie o altă serie de şasiu, semn că o cumpărase. Ei au venit să ceară socoteală, însă au fost refuzaţi. Astfel, ei au dat degeaba cei 200 de euro pentru rezervarea online. Un bărbat i-a reproşat comisarului Zacor­nea că îi făcuse o rudă apropiată „rezervarea“. „Eu am fost în Germania, iar programarea a fost făcută de către o rudă. A făcut o fotografie greşită la seria de şasiu. Ce să fac? Am cum­părat maşina degeaba?“, a întrebat acesta. Comisarul l-a refuzat categoric, iar omul a plecat ruşinat. „Vedeţi oa­meni buni? Acesta este un exemplu de programare online, iar voi ar fi trebuit să îl luaţi la întrebări pe el, nu pe mine. Din cauza celor ca el, alţii aşteaptă luni bune pentru înmatriculare. Ştiţi prea bine că zilele acestea sunt percheziţii la cei care fac bani din programările online, şi nu aş vrea să fiu luat la întrebări“, a răspuns Zacornea. Un alt participant la discuţie a spus că el nu doreşte decât să îşi radieze autoturismul înmatriculat în România. „Mi se pare nedrept ca eu, care vreau doar să radiez un autotu­rism şi care durează doar cinci minute, să aştept până în ianuarie. Plătesc impozit la această maşină, şi stă degeaba, nu produce nimic. Nu am adus nicio maşină din afară. Eu stau la coadă pentru alţii“, a spus şi acesta. Până la final, Zacornea a acordat audienţă doar celor care au avut speţe tehnice, adică aproximativ 15 persoane.

Marţi, cealaltă instituţie, Registrul Auto Român Iaşi a fost „ţinta“ perche­ziţiilor poliţiştilor de la Direcţia Ge­nerală Antifraudă. Şi în acest caz au fost vizaţi câţiva intermediari care vindeau programări online pentru omologarea autoturismelor aduse din străinătate. Marţi, directorul instituţiei, Octavian Varvara, le-a spus jurnaliştilor Ziarului de Iaşi că programările în acest caz sunt până undeva prin februarie. Până zilele trecute, numărul celor înscrişi online se apropia de 2.500, însă nu se ştie câte dintre programări sunt fictive, pentru a fi vândute.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri