Scandalul bonurilor de masă din spitale. Sanitas Iaşi ameninţă Guvernul cu instanţa

miercuri, 11 iulie 2018, 18:14
1 MIN
 Scandalul bonurilor de masă din spitale. Sanitas Iaşi ameninţă Guvernul cu instanţa

Sanitas Iaşi a anunţat astăzi, 11 iulie, pe pagina de Facebook, că protestează împotriva aplicării cotelor asupra indemnizației de masă.

Nemulțumirea vine din faptul că reprezentanţii "Ministerului de Finanțe sau cei ai Ministerului Sănătății" au trimis o înștiințare spitalelor prin care le cere să impoziteze banii pe care personalul îl ia în locul tichetelor de masă, asemenea salariilor.

Cei de la Sanitas Iași spun că nu se poate încălca o prevedere expresă din Codul fiscal, care menționează că indemnizația de hrană trebuie impozitată doar cu 10% și că, prin urmare, vor recurge la ajutorul instanței dacă procentul va fi mai mare.

„În toate unitățile unde sunt membri de sindicat care vor fi impozitați și cu cote de 35%, ne vom adresa instanței de judecată, singura în măsură să interpreteze modalitatea de aplicare a contribuțiilor prevăzute de codul fiscal”, menționează aceștia în postare.

Acum câteva zile, 20-30 de angajați, îngrijitori și infirmiere, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași au inițiat un protest spontan în fața instituției pentru a asigura că indemnizațiile nu vor începe să le fie impozitate, dar care s-a stins doar după jumătate de oră. (Andreea ANTON)

Comentarii