Schimbare în grupul liberal din CJ. Dangă lasă administrația pentru afaceri

sâmbătă, 10 august 2019, 01:57
2 MIN
 Schimbare în grupul liberal din CJ. Dangă lasă administrația pentru afaceri

Peneliştii pierd încă un combatant cu experienţă în administraţia locală, la aproape un an de la plecarea lui Liviu Brătescu.

După ce l-a pierdut pe Liviu Brătescu, în primăvara anului trecut, grupul consilierilor liberali din CJ rămâne fără încă un membru cu state vechi în administraţia locală ieşeană. Marius Dangă (foto) a renunţat, săptămâna aceasta, la mandatul de ales judeţean. El şi-a motivat decizia prin iniţierea unui proiect personal de afaceri, care nu se împacă, spune el, cu statutul de persoană publică. Liderul grupului liberal din CJ, Romeo Vatră, apreciază plecarea colegului său drept „o pierdere“. Marius Dangă rămâne în continuare membru PNL.

Fost consilier local în mandatul trecut şi viceprimar al municipiului Iaşi în prima jumătate a acestuia, Dangă s-a aflat în numeroase rânduri în opoziţie virulentă cu preşedintele CJ. Divergenţele dintre cei doi au atins maximul când preşedintele Maricel Popa l-a demis de la condu­cerea Euronest, unde era director adjunct, sigilându-i biroul în aceeaşi zi în care îi dăduse o medalie, la fel ca şi celorlalţi consilieri judeţeni.

Mandatul său în CJ va fi continuat de următorul candidat de pe lista liberalilor pentru localele din 2016, Cătălin Timofciuc. În vârstă de 32 de ani, el este absolvent al Facultăţii de Geografie a Universităţii „Al. I. Cuza“ în specialitatea Planificare Teritorială. În prezent, administrează o firmă de publicitate.

Comentarii