Scrisoare primită de o lituaniancă la 51 de ani de la expediere

joi, 27 ianuarie 2022, 20:23
2 MIN
 Scrisoare primită de o lituaniancă la 51 de ani de la expediere

O scrisoare adresată unei fete de 12 ani din Lituania a fost livrată la aproape 51 de ani după ce i-a fost expediată de o prietenă prin corespondenţă din Polonia.

„Am crezut că cineva îmi face o glumă”, a declarat Genovefa Klonovska după ce i-a fost înmânată epistola ce conţinea un desen cu un trandafir şi două păpuşi de hârtie.

Scrisoarea, murdară şi mototolită, a căzut în vară, împreună cu alte 17 plicuri, dintr-o fantă de aerisire în timpul lucrărilor de demolare a unui perete dintr-un fost oficiu poştal de la marginea capitalei Vilnius.

„Muncitorii au sugerat să aruncăm scrisorile vechi, în schimb eu am sunat la poştă.Sunt foarte fericit că au fost interesați și au livrat scrisoare”, a spus Jurgis Vilutis, proprietarul clădirii.

Scrisorile, de la sfârşitul anilor 1960 şi începutul anilor 1970, au fost probabil ascunse de un lucrător poştal fără scrupule care le-a desfăcut căutând bani sau alte obiecte de valoare, a spus Vilutis.

Numele străzilor şi numerotarea acestora s-au schimbat în Vilnius, iar lucrătorii poştali au avut nevoie de câteva luni pentru a identifica vechile adrese şi a vorbi cu chiriaşii şi vecinii actuali în căutarea destinatarilor. Au fost găsiţi doar cinci dintre destinatari. În mai multe cazuri, scrisorile pierdute au fost înmânate copiilor destinatarilor decedaţi.

În scrisoarea expediată către Klonovska, trimisă din Koczary, Polonia, şi timbrată în 1970, o fată pe nume Ewa se plângea că autobuzele nu mai ajungeau în satul ei, motiv pentru care era nevoită să meargă pe jos, la -23 de grade Celsius şi cerea poze cu actori.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii