Se acoperă ultimele gropi din DJ 248A? Dosarul şefului CJ Maricel Popa, închis definitiv

sâmbătă, 13 iulie 2019, 01:54
2 MIN
 Se acoperă ultimele gropi din DJ 248A? Dosarul şefului CJ Maricel Popa, închis definitiv

În fapt, este vorba de respingerea unei contestaţii la soluţia anterioară a instanţei

A fost clasat definitiv dosarul în care şeful CJ, Maricel Popa, şi fostul director de la Drumuri Judeţene, Daniel Achiţei, erau cercetaţi pentru sistarea în mod abuziv a trei contracte ce aveau ca obiect întreţinerea drumurilor. De fapt, este vorba de respingerea contestaţiei pe care beneficiarul acelor contracte, Cornel Brînză prin firma sa, Ted Company, o depusese împotriva soluţiei iniţiale de clasare. Alături de cei vizaţi se află şi Ion Echimov, a cărui companie, Eky-Sam, preluase pachetul de lucrări de la Ted Construct. Echimov formulase, la rândul lui, plângere contra soluţiei de neurmărire penală a lui Brînză, dar şi aceasta a fost respinsă.
 
Amintim că sistarea asfaltării DJ 248A (Iaşi-Voineşti-Ţibăneşti), în toamna lui 2016, şi a contractului de deszăpezire din iarna 2016-2017 au fost principalele motive invocate de patronul Ted Company în reclamaţia depusă la Parchet. Cercetările au culminat cu descinderi ale anchetatorilor atât la CJ, cât şi la sediile Direcţiei drumurilor judeţene şi ale mai multor firme, acţiune urmată câteva luni mai târziu cu instituirea sechestrului asigurator împotriva lui Maricel Popa şi a lui Daniel Achiţei. Cei doi au scăpat de sechestru astă-primăvară, iar, alaltăieri, şi de suspiciunea de abuz în serviciu. 
Rămâne de văzut când vor fi asfaltaţi ultimii 2 km din DJ 248A, între Gârbeşti şi Glodenii Gândului, drum care din 2016, de când au fost sistate lucrările, a devenit impracticabil. 

Comentarii