Se alege în bobii politichiei noul vice al oraşului. Cine e în pole position?

marți, 12 iulie 2022, 01:50
3 MIN
 Se alege în bobii politichiei noul vice al oraşului. Cine e în pole position?

Ghici cine credeţi că, din tot boborul ales prin vot de la Iaşi, aşteaptă cu cea mai mare nerăbdare şi îşi freacă palmele cel mai zguduitorşi pofticios acum în aceste zile de emoţie urbanistică şi deosebit feeling edilitar dinaintea unei sentinţe definitive care foarte probabil va decide soarta unuia din cei doi vici de la premărie? 

Cum care vice îşi aşteaptă sentinţa? Vicele „Ciorăpel”, dragilor, ăla acuzat de trădare de foştii colegi userişti, care l-au şi dat afară din partid dupăce a votat pro-Chirica la buget. Ăla care înainte de a fi pus pe liste de madam Cozet era agent comercial, vindea ciorăpei şi locuia cu părinţii, iar acuma, căzut prin voia sorţii între scaune înalte, ne explică cum e cu condusul unui oraş vniversitar, al doilea ca mărime dupăcapitală. Adicătelea personagiu important, cu pretenţii…

Ideea este însă că partidul, când te dă afară, pierzi postul de conţilier ales, şi ca urmare şi pe cel de vice în care l-a uns premarele, ca răsplată că l-a scos din impas. El a cotestat excluderea, au fost termene peste termene record, că trădătorul a avut sprijin advocăţesc pe filiera premarelui, dar până la urmă zilele următoare se va sparge buboiul şi va ţişni puroiul.

Dar să revenim la frecătorul de palme: cică în pole position pentru viitorul vice de după „Ciorăpel” ar fi revenit acel consilier userist exilat, Huşanu, ăla de care am scris noi mai demult că a dat un bobârnac în afaceri la o primărie useristă din judeţ. Auzim că deja dujmanii au început iar să-l caute la buletin: cum poate fi edil la Iaşi dacă el locuieşte la Vişani de Bârnova? Băbăeţ, căutaţi în altă parte, că asta-i veche!

Iacătă-l şi pe Moş Teacă de la Iaşi!

După una de pace merge şi una mai scurtă de război. Iată, stimaţi rezervişti, ce mai scrie pe ici pe colo, iar de data asta pe un obscur site AUR-ist, acest Moş Teacă de la Iaşi, actual dipotat făcut de Georgică Simion, gheneralul cu patru stele Chelaru de la Iaşi, dacă vă mai amintiţi de el!

«Voi, ăştia care trăiţi cu impresia că învingerea Ucrainei va însemna că ne trezim cu ruşii la uşă! Am o veste foarte proastă pentru voi! Ruşii au fost întotdeauna la uşa noastră… Voi, ăştia care visaţi ca Ucraina să câştige războiul şi ruşii să se retragă cu coada între picioare şi să îşi ceară scuze! Voi aţi terminat vreo şcoală pe bune?! Aţi făcut istorie?! Ruşii nu s-au retras cu adevărat niciodată, de nicăieri! Când vreodată Rusia a fost pusă în genunchi?! Când?!».

Nu-l mai contrazicem, că nu se merită, mai ales că Rusia s-a retras cu coada între picioare din Afganistan când chiar el era şef prin armată. Doar ne mirăm de data asta: băbăete băă, ăsta a fost şeful Marelui Stat Major, băă…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii