Se reia dosarul-fiasco de la Cadastru. Emoţii pentru Narciza Nedelcu?

marți, 03 septembrie 2019, 01:49
2 MIN
 Se reia dosarul-fiasco de la Cadastru. Emoţii pentru Narciza Nedelcu?

Prima instanţă a stabilit achitări şi prescrieri pe bandă rulantă, procurorii nu au fost însă de acord.

Curtea de Apel Iaşi a înregistrat, zilele trecute, dosarul de corupţie în care inculpaţi sunt mai mulţi foşti funcţionari de la Oficiul de Cadastru, dar şi afacerişti din Iaşi.

În primă instanţă, Tribunalul Iaşi a dispus achitări sau a constatat că faptele s-au prescris, procesul fiind unul de durată, de peste patru ani. Nemulţumiţi de sentinţă, procurorii au formulat apel, soluţia fiind contestată şi de unii dintre inculpaţi.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 23-30 decembrie 2009, pe când era şefă a OCPI Iaşi, Narciza Nedelcu ar fi avizat la plată, ilegal, mai multe facturi către firmele SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenţia de Cadastru şi Topografie SRL şi PFA Lipşa Ştefan, în condiţiile în care serviciile respective nu au fost efectuate.

Ulterior, în 2010, pentru a ascunde plăţile ilegale, Nedelcu ar fi întocmit în fals mai multe documente, fiind sprijinită de angajaţii săi.

„Prin achitarea acestor facturi către cei cinci prestatori de servicii (persoane juridice şi persoană fizică autorizată, devenită, ulterior, întreprindere individuală) a sumei totale de 379.657 lei, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi a fost prejudiciat cu această sumă, iar cei cinci prestatori de servicii au dobândit un folos patrimonial total de aceeaşi valoare“, au precizat procurorii DNA.

La rândul lor, afaceriştii ar fi întocmit în fals facturi fiscale.

Comentarii