Se relansează bătălia pe cel mai scump contract de drumuri din județ

marți, 14 ianuarie 2020, 10:19
1 MIN
 Se relansează bătălia pe cel mai scump contract de drumuri din județ

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis plângerea firmei ieșene Daroconstruct împotriva raportului de atribuire a contractului de modernizare a unui segment de cca 40,6 km din Axa rutieră strategică Iași-Suceava.

Consiliul Județean, care a lansat licitația pentru cele trei loturi ale Axei de pe teritoriul județului Iași, a atribuit cele trei contracte asocierii conduse de Alpenside SRL. Pe primele două loturi, respectiv de la Iași la Belcești (DJ 282, DJ, 281D, DJ 281B), lucrările au început deja, dar pe Lotul 3, Belcești-Scobinți-Lespezi, anunțul de atribuire a fost contestat.

CNSC a dispus anularea raportului procedurii pentru Lotul 3 al Axei și a obligat autoritatea contractantă, adică CJ, la „reevaluarea ofertei asocierii Alpenside SRL – WFA IMPEX SRL, cu întocmirea unui nou raport al procedurii pentru lotul 3, în termen de 15 zile de la data primirii prezentei, cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a prevederilor legale în vigoarere”.

Dintre cele trei loturi, Lotul 3 este cel mai costistor, licitația începând de la valoarea de 96,1 milioane de lei.

Amintim că finanțarea inițială de 73 milioane de euro (327 milioane de lei) pentru modernizarea celor 92 km de drum de pe teritoriul administrativ al județului Iași s-a dovedit neatractivă la prima licitație, astfel că suma a fost majorată cu 40 la sută, respectiv cu 30 de milioane de euro. În aceste condiții, a plouat cu oferte, cele mai multe (trei) fiind pentru acest tronson 3 de 40,6 km.

Comentarii