Şefi noi la două mari spitale ieşene. Ce planuri au noii manageri

sâmbătă, 05 decembrie 2020, 02:50
3 MIN
 Şefi noi la două mari spitale ieşene. Ce planuri au noii manageri

De ieri, Spitalul de Boli Infecţioase şi cel de Copii au altă conducere. Preşedintele Consiliului Judeţean a semnat dispoziţiile de numire a lui dr. Florin Roşu, coordonatorul Compartimentului Terapie Intensivă, respectiv a Alinei Belu, bioinginer medical la Secţia ATI a Spitalului „Sf. Maria”.

„Anumite departamente nu funcţionează aşa cum ne-am dori, dar în scurt timp le vom operaţionaliza”, au fost primele cuvinte ale noului director de la Boli Infecţioase. El le-a şi enumerat: Juridic, Achiziţii şi, parţial, Resurse Umane. Pe de altă parte, „dinamica îmbolnăvirilor face ca deficitul de personal să crească; pe măsură ce operaţionalizăm paturi de ATI sau începem să îngrijim pacienţi, numărul de personal creşte”, a explicat el un aspect deosebit de important, evoluţia efectivului medical.

În ceea ce o priveşte pe Carmen Dorobăţ, „este un cadru medical cu foarte multă experienţă. Avem nevoie de toţi medicii şi, în consecinţă, şi de doamna profesor, sigur”, a răspuns doctorul Florin Roşu unei întrebări.

„Asociaţia Euronest nu este a CJ Iaşi, că dacă era a Consiliului Judeţean Iaşi…”, a lăsat Costel Alexe fraza în suspans. „În perioada următoare, cu votul pe care îl are şi CJ Iaşi, în urma discuţiilor cu ceilalţi preşedinţi de CJ din euroregiune vom lua cea mai bună decizie. Trebuie să avem un management cât se poate de bun”, a declarat şeful CJ Iaşi.

El s-a referit şi la „greaua moştenire” de la Leţcani: „Acea improvizaţie de spital este moştenirea pe care a lăsat-o Maricel Popa din bani publici locuitorilor judeţului nostru. Astăzi, în loc să avem o unitate medicală poate modernizată la Spitalul de Boli Infecţioase, a trebuit să reparăm gafă după gafă”.

Noul manager de la Boli Infecţioase, spital care administrează complexul amplasat în incinta Parcului TransAgropolis, a explicat, la rândul lui, că „spitalul de la Leţcani este unul de campanie, tip ROL 3, care nu este adaptat condiţiilor epidemiologice din momentul de faţă. Am depus eforturi deseori supraomeneşti ca să-l operaţionalizăm. Vom face în aşa fel încât spitalul să fie funcţional”.

Cât priveşte schimbarea de la Spitalul de Copii, „în ultima perioadă, au venit către CJ foarte multe sesizări, reclamaţii, situaţii care nu au nimic de-a face cu managementul unei unităţi spitaliceşti. Trebuie să începem profesionalizarea managementului unităţilor medicale”, a declarat preşedintele Alexe.

La rândul său, Alina Belu, noul manager, a spus că, „deocamdată, ne confruntăm cu reabilitarea. Suntem funcţionali pe aproximativ jumătate de clădire. Este o prioritate să vorbim cu constructorul să urgenteze lucrările. Încercăm să rezolvăm cazurile tuturor pacienţilor care se adresează spitalului, din toată zona Moldovei”, a spus ea, referindu-se la condiţiile hoteliere „care sunt aşa cum sunt, într-o clădire veche din 1970”. Ieri, la ATI erau internaţi patru copii, trei dintre ei însoţiţi de aparţinători.

Comentarii