Şeful CJ anunţă înfiinţarea unui centru regional în caz de dezastre

miercuri, 26 iunie 2019, 08:29
2 MIN
 Şeful CJ anunţă înfiinţarea unui centru regional în caz de dezastre

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maricel Popa a vorbit ieri despre crearea unui centru regional la Iaşi pentru intervenţie în caz de dezastre. Potrivit şefului instituţiei, centrul ar urma să fie amenajat în zona Aeroportului Internaţional Iaşi, în contextul în care vor fi aduse elicoptere speciale pentru astfel de misiuni. 

Popa nu a oferit termene clare pentru implementarea unui astfel de proiect. „Tot la aeroport vom înfiinţa şi un centru SMURD pe Moldova şi Republica Moldova unde vor fi elicoptere de intervenţie pentru incendiu, cutremure, va fi o bază puternică a ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe, n.r.) şi, împreună cu Ministerul de Interne, la Iaşi, Cluj, Timişoara şi Craiova vor fi centre regionale”, a declarat preşedintele CJ Maricel Popa. Şeful CJ a susţinut că vor fi 4 elicoptere de capacitate mare pentru intervenţie în caz de dezastre.

„Vrem să creăm un centru puternic la Iaşi pentru ISU, să fie un model în ţară”, a mai spus Maricel Popa. Preşedintele instituţiei a amintit şi de lucrările la hangarul de mentenanţă pentru avioane civile, o investiţie a Aerostar, care ar urma să fie finalizate în toamna acestui an. Compania băcăuană a concesionat de la CJ terenul necesar pentru realizarea hangarului. „La Aerostar, investiţiile vor fi gata în luna octombrie – noiembrie, deja sunt două avioane contractate pentru mentenanţă. Investiţia este, în primă fază de 10 milioane euro, au 60 de persoane care se specializează la Bucureşti şi Bacău, am discutat şi cu rectorul de la Universitatea Tehnică pentru a înfiinţa o grupă de specialişti mecanici aeronautică şi automatişti. Noi avem în vedere dezvoltarea zonei de mentenanţă şi pentru elicoptere”, a susţinut Maricel Popa. La hangarul pe care îl ridică în această perioadă Aerostar vor fi realizate lucrări de mentenanţă la avioane civile de tip Airbus şi Boeing. 

 

 

Comentarii