Şeful CJ Iaşi, nemulţumit de banii primiţi de la Guvern pentru asistenţa socială

vineri, 21 august 2020, 01:50
1 MIN
 Şeful CJ Iaşi, nemulţumit de banii primiţi de la Guvern pentru asistenţa socială

Consiliul Judeţean (CJ) acuză Guvernul că a alocat fonduri insuficiente pentru finanţarea serviciilor sociale în urma rectificării recent decise la Palatul Victoria. Potrivit CJ, este vorba despre servicii din sistemul de protecţie a copilului, finanţarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, cămine pentru persoane vârstnice şi pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale. 

În total, suma alocată ajunge la 15,7 milioane lei, bani insuficienţi pentru desfăşurarea activităţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. „După estimările noastre, (…) din noiembrie, Consiliului Judeţean îi va reveni misiunea de a suporta mare parte din cheltuieli. Consiliul Judeţean va trebui să redirecţioneze fonduri de la alte capitole bugetare, în special de la investiţii, către susţinerea DGASPC”, a declarat şeful CJ, Maricel Popa.

În judeţul Iaşi, beneficiază de o măsură specială de protecţie 3.117 copii şi tineri: 745 în plasament rezidenţial în centre, 1.400 ocrotiţi de 747 asistenţi maternali profesionişti, 887 în plasament la rude sau alte familii. Centrele de zi pentru copii asigură asistenţă pentru 304 minori. În ceea ce priveşte persoanele adulte, centrele rezidenţiale pentru persoanele cu handicap găzduiesc 628 de beneficiari. 

 

 

Comentarii