Şeful Universităţii Titu Maiorescu, trimis în judecată pentru şantaj

miercuri, 05 ianuarie 2022, 19:10
2 MIN
 Şeful Universităţii Titu Maiorescu, trimis în judecată pentru şantaj

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Iosif Urs, preşedintele Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti pentru un presupus şantaj la adresa unui profesor al universităţii, potrivit unui comunicat DNA. Potrivit Tribunalului Bucureşti, persoana şantajată este Gabriel Ispas.

Procurorii susţin că în 10 martie şi 18 mai 2021, Iosif Urs l-ar fi ameninţat pe profesor că va face publice fapte compromiţătoare şi că va determina declanşarea unor anchete disciplinare de către comisia de etică din universitatea amintită, atât împotriva respectivei persoane, cât şi împotriva unei rude a acesteia.

Prin acesta acţiuni, şeful universităţii ar fi vrut să-l forţeze pe profesor să recunoască faptul că a ştiut, în iunie 2019, că Iosif Urs urma să fie anchetat, că a avut o legătură cu sesizarea organelor judiciare privind fraudarea examenului de licenţă organizat în iunie 2019 de Facultatea de Drept a Univ. Titu Maiorescu şi să îi spună cine a dat ordin procurorului să-l ancheteze. De asemenea, el ar fi cerut profesorului respectiv să îl sprijine să ajungă la cei despre care crede că pot influenţa soarta dosarului său, să-l „închidă” (fie ei, procurorul sau judecătorul de caz), iar în caz contrar să părăsească universitatea prin încetarea contractului individual de muncă.

Reamintim că în dosarul privind presupusa fraudă a examenului de licenţă, din sesiunea iunie – iulie 2019, organizat la nivelul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, Urs Iosif a fost trimis în judecată în decembrie 2020, iar o altă persoană a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

 

 

 

Comentarii