Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa: Autostrada Moldovei intră în line dreaptă! (P)

luni, 25 iulie 2022, 09:52
1 MIN

Autostrada Ploiești – Pașcani – Suceava – Siret se apropie cu pași repezi de etapa de execuție a lucrărilor. Ne ținem de cuvânt în ceea ce privește construcția autostrăzii Moldovei (A7)!

A fost emis Ordinul de Începere pentru construirea primilor 28,35 de kilometri. Astfel, în data de 11 august, lotul 2 (Mizil -Pietroasele) al secțiunii de Autostradă Ploiești-Buzău va intra în execuție. Constructorul are la dispoziție 20 de luni și peste 1,24 de miliarde de lei (fără TVA) pentru a construi acest lot, care include 20 de poduri.

Lotul Mizil-Pietroasele este primul din cele 13 loturi ale A7 (Autostrada Moldovei) care vor fi construite între Ploiești și Pașcani (320 km) prin finanțare asigurată din PNRR.

Ținând cont de toate aceste aspecte prezint o situație la zi a stadiului documentațiilor pentru toate celelalte tronsoane care fac parte din A7:

Ținta asumată de ministrul PSD al Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu este ca toate cele 13 contracte ale autostrăzii Moldovei, de la Ploiești la Pașcani, să fie semnate până la sfârșitul anului 2022,  cu  un an mai devreme decât este prevăzut ca borne în PNRR.

De asemenea, tronsoanele Pașcani – Suceava (61,85 km) și Suceava – Siret (56,16 km), care completează A7 sunt în derulare. Prima secțiune a ajuns în etapa studiului de fezabilitate și a acordului de mediu, fiind în execuție studiile geo și cele arheologice (70%). Pentru cea de a doua zonă, Suceava – Siret, studiile geo sunt realizate în proporție de 15%.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

Comentarii