Sentința definitivă în cazul lui Liviu Dragnea va fi dată cel mai probabil la toamnă

vineri, 22 iunie 2018, 14:11
1 MIN
 Sentința definitivă în cazul lui Liviu Dragnea va fi dată cel mai probabil la toamnă

Decizia prin care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, nu este definitiva. Ea poate fi contestata cu apel la Compeltul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

Cat ar putea dura apelul la Inalta Curte?

In primul rand, completul de 3 judecatori format din Stefan Pistol (presedinte), Geanina Arghir si Constantin Epure trebuie sa motiveze sentinta – deciziile date in unanimitate, majoritate si opiniile separate.

Apoi dosarul ar urma sa ajunga la unul dintre cele doua completuri de 5 judecatori, pentru judecarea apelurilor. Pe de o parte cel facut de inculpati, pe de alta parte cel facut de DNA, care a cerut in faza de fond 7 ani de inchisoare pentru abuz si condamnare pentru instigare la fals intelectual.

In iulie incepe vacanta judecatoreasca. Potrivit legii, in perioada 1 iulie – 31 august a fiecarui an calendaristic este perioada in care se efectueaza concediile de odihna prevazute legal pentru personalul instantelor. Activitatea de judecata se restrange si sunt judecate doar cauzele urgente.

Cel mai probabil completul de 3 judecatori ar putea motiva decizia in toamna. Potrivit Codului de procedura penala, hotararea se redacteaza in cel mult 30 de zile de la pronuntare. De multe ori insa acest termen este depasit.

ziare.com

Comentarii