Serile Filmului Românesc la Iaşi – ediţie dedicată actorului Horaţiu Mălăele

sâmbătă, 05 septembrie 2020, 01:58
2 MIN
 Serile Filmului Românesc la Iaşi – ediţie dedicată actorului Horaţiu Mălăele

Ediţia din acest an îi este dedicată actorului Horaţiu Mălăele.

Ieşenii vor putea urmări avanpremiera filmului „Luca”, regizat de către Horaţiu Mălăele, în cadrul Galei de deschidere a Festivalului Serile Filmului Românesc, eveniment care va debuta pe 30 septembrie. Cea de-a XI-a ediţie a festivalului va avea loc la Iaşi în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, ediţia din acest an fiind dedicată activităţii desfăşurate de Horaţiu Mălăele.

Gala de deschidere va avea loc în Piaţa Unirii pe 30 septembrie, începând cu ora 19, invitaţii speciali fiind Horaţiu Mălăele, Rodica Mandache, Istvan Teglas, Andi Vasluianu şi Irina-Margareta Nistor. La secţiunea dedicată retrospectivei „Horaţiu Mălăele”, vor putea fi urmărite peliculele „Moromeţii 2”, în regia lui Stere Gulea, „Funeralii fericite” şi „Nunta mută” regizate de Horaţiu Mălăele, dar şi „Această lehamite” în regia lui Mircea Daneliuc. Retrospectiva îi va avea ca invitaţi pe Meda Victor, Mihai Gruia Sandu sau Irina-Margareta Nistor.

Filmul „Luca”, care va putea fi vizionat în avanpremieră la Gala de deschidere a festivalului, este o dramă care îi are în distribuţie pe István Teglas, Mădălina Craiu, Andi Vasluianu, Horaţiu Mălăele sau Rodica Mandache. Povestea peliculei îl are în prim plan pe Luca, un tânăr expat aflat în luptă cu destinul. Acesta s-a întors în ţară după 20 de ani şi descoperă o lume pe care nu o mai cunoaşte, însă, ajutat de oameni din fosta sa viaţă, reuşeşte treptat să învingă „fantomele trecutului”.

Programul complet, informaţii despre bilete şi spaţii de proiecţie vor fi publicate pe pagina festivalului, www.festivalsfr.ro. De asemenea, biletele pentru proiecţii vor fi disponibile pe eventbook.ro.

Comentarii