Servicii private de pompieri la două mari spitale din Iaşi

miercuri, 26 octombrie 2022, 00:59
2 MIN
 Servicii private de pompieri la două mari spitale din Iaşi

Două spitale mari din Iaşi vor avea în scurt timp servicii private de pompieri, pentru o mai bună siguranţă a pacienţilor. Iniţiativa a aparţinut unui consilier judeţean, Adrian Acostoaiei, care a întreprins demersurile încă din anul 2021. 

”După doi ani de mandate, am reuşit să pun în aplicare mai multe iniţiative. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de ieri au fost dezbătute peste 40 de proiecte care au vizat dezvoltarea judeţului. Printre cele mai de suflet pentru mine s-a numărat aprobarea înfiinţării serviciului privat de pompieri în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”.

Adrian Acostoaiei, consilier judeţean

Măsura vine în completarea deciziei de a dota spitalul cu cea mai performantă instalaţie de stingere a incendiilor şi are loc în urma acţiunilor pe care le-am întreprins încă din iulie 2021. Prevenția este mai ieftină și de multe ori mai importantă decât combaterea. De asemenea, în urmă cu puţin timp o altă unitate medicală din subordinea Consiliului Judeţean, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, a încheiat un contract pentru astfel de servicii.

Măsura este extrem de necesară, mai ales că în ultima perioadă, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii au izbucnit două incendii. Recomand tuturor managerilor de spitale să înfiinţeze un serviciu privat de pompieri, crearea şi punerea în funcţiune a unor astfel de compartimente fiind o obligaţie legală, conform articolului 37 din Ordinul nr. 75/2019 al ministrului Afacerilor Interne, pe care o au toate spitalele cu peste 300 de paturi”, a precizat Adrian Acostoaiei, şeful filialei PMP Iaşi. 

Comentarii