Advertorial

Sfaturi și idei pentru reamenajarea unei bucătării mici! (P)

miercuri, 27 aprilie 2022, 13:21
3 MIN
 Sfaturi și idei pentru reamenajarea unei bucătării mici! (P)

Ai o bucătărie mică în locuință și vrei să o renovezi, dar nu știi cum? Ai nevoie de câteva ponturi, trucuri și idei care să te ajute să te hotărăști cum ar fi cel mai bine să renovezi, ce modele ar trebui să alegi și ce culori, astfel încât să eficientizezi spațiul limitat? 

Iată câteva sfaturi și idei pentru reamenajarea unei bucătării mici care ți-ar putea fi de mare ajutor

Folosește fiecare spațiu în mod inteligent

Chiar dacă există o multitudine de produse de mobilier pentru bucătărie care pot fi foarte atractive, dacă spațiul nu îți permite să ai astfel de produse la discreție, ideal ar fi să alegi un mobilier mai îngust, dar care să aibă multe compartimente pentru obiectele care trebuie depozitate. Astfel, vei maximiza eficiența oferită de către piesele de mobilier și vei folosi în mod inteligent spațiul avut. 

Totodată, o idee foarte bună este să alegi mobilier în culori deschise, care să ofere iluzia de spațiu mai mare, precum sunt culorile bej, pastelate, alb sau gri. Nu uita să limitezi obiectele de decor, care ocupă spațiul și atrag priviri, dacă nu ai destul loc pentru fiecare obiect și dacă acestea nu sunt strict necesare. 

Stilul minimal este foarte actual, motiv pentru care o astfel de abordare va fi mult mai potrivită pentru bucătăriile de dimensiuni mici, unde spațiul limitează posibilitatea de a decora masiv sau de a folosi obiecte foarte mari. 

Alege ca frigiderul și mașina de spălat să fie încorporate

Pentru bucătăriile de dimensiuni mici, alegerea unui frigider, a unei baterii de bucătărie de la Sensodays.ro sau a unei mașini de spălat vase care să nu ocupe foarte mult spațiu poate fi destul de dificilă. Din acest motiv, optarea pentru produse încorporate în mobilier, de dimensiuni standard poate fi o alegere inteligentă, mai ales dacă vrei să creezi iluzia de spațiu mai mare. Dacă piesele de mobilier alese sunt de culori deschise precum alb, bej, nuanțe pastelate sau chiar gri deschis, iar produse precum un frigider, un aragaz, o mașină de spălat sunt încorporate în mobilier, vizual se va crea iluzia de spațiu mai mare.

În plus, fiind produse încorporate în mobilier, vor fi mult mai ușor de curățat sau de întreținut și vor constitui, cu siguranță, o alegere inteligentă în momentul în care te-ai hotărât să renovezi o bucătărie de dimensiuni mai mici.

Folosește vase albe, nu colorate

Până și vasele folosite contează atunci când spațiul îți limitează opțiunile, iar alegerea unor farfurii, castroane, căni albe va fi una mai inteligentă decât folosirea unor modele foarte colorate, deoarece culorile vor atrage în mod vizual, iar foarte multe culori într-o singură încăpere vor obosi privirea. 

Mai mult decât atât, în restaurantele și localurile renumite se folosește doar veselă albă, deoarece este considerată mult mai elegantă și denotă mai mult rafinament și bun gust. In același timp, farfuriile albe sunt recomandate pentru servire în defavoarea celor colorate, iar motivul este faptul că albul va evidenția mai mult felul de mâncare servit și culorile sale, decât un model al farfuriei cu multe culori.

Să renovezi o bucătărie de mici dimensiuni poate fi dificil, dar cu ajutorul acestor câteva sfaturi și idei, organizarea și alegerea celor mai bune soluții poate fi mult mai simplă. Tu ce alte idei pentru reamenajarea unei bucătării de mici dimensiuni mai cunoști?

Sursa foto: pexels.com.

Comentarii