Şi-a comandat mâncare la KFC, dar în loc să-i dea bani curierului, i-a arătat un cuţit

joi, 26 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Şi-a comandat mâncare la KFC, dar în loc să-i dea bani curierului, i-a arătat un cuţit

Un curier a fost jefuit chiar de clientul la care mersese. În loc să achite comanda, clientul a scos cuţitul. „Gluma”, aşa cum şi-a denumit gestul, ar putea să-l coste libertatea.

În seara zilei de 17 decembrie 2021, Bogdan U. a primit prin intermediul aplicaţiei Glovo o comandă de 84,5 lei la restaurantul KFC. A preluat comanda de la restaurant şi a plecat spre client, pe bulevardul Alexandru cel Bun. Întrucât nu ştia exact scara unde trebuia să ajungă, curierul l-a sunat pe client, care i-a comunicat că îl aşteaptă în faţa scării D a blocului E1.

Acolo, Marco Nicola i-a spus curierului că nu are bani la el şi că va urca în bloc pentru a aduce banii. S-a întors după scurt timp, spunând că şi-a pierdut portofelul, deci nu poate plăti.

Curierul a început procedura de anulare a comenzii, moment în care Nicola a scos din buzunarul hanoracului un cuţit şi l-a ameninţat, cerându-i mâncarea. S-a executat, dar când i-a dat mâncarea, a observat că Nicola avea o bancnotă de 100 de lei. Ar fi putut plăti, dar a preferat să obţină comanda gratis.

Nicola a fost cercetat pentru tâlhărie calificată. În timpul audierilor, a spus că în momentul respectiv se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a vrut să facă o glumă. Ar fi încercat ulterior să plătească, dar curierul fugise.

Ulterior, judecătorii au reţinut explicaţiile date de Nicola, dar şi circumstanţele agravante ale comiterii faptei înarmat, în timpul nopţii. Tânărul de 20 de ani nu se afla de altfel la prima încălcare a legii. În martie anul trecut, el a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducere fără permis.

În 2019, fusese cercetat pentru furt, dar se renunţase la aplicarea unei pedepse. Magistraţii Judecătoriei au decis totuşi să-i mai acorde o şansă, Nicola fiind condamnat la 2 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni, ca şi la plata a 3.000 de lei caa daune morale faţă de curierul agresat.

Soluţia Judecătoriei nu a fost acceptată de procurori, care au declarat apel. Contestaţia depusă de aceştia va fi judecată de Curtea de Apel la mijlocul lunii martie. 

Comentarii