Simona a înviat în tie-break

joi, 08 august 2019, 01:43
5 MIN
 Simona a înviat în tie-break

 

Halep a avut un meci neaşteptat de greu cu Jennifer Brady pe care l-a câştigat într-un set decisiv cu mult suspans. Învinsă de Sofia Kenin în turul II al turneului „Rogers Cup” de la Toronto, Ashleigh Barty ar putea pierde locul I WTA. Simona Halep şi Leylah Fernandez au fost eliminate din primul tur la dublu

 

Simona Halep, deţinătoarea trofeului, a învins-o, ieri, pe americanca Jennifer Brady (76 WTA), venită din calificări, în turul al doilea la Rogers Cup, cu premii de aproape 3 milioane de dolari, în care românca a fost direct acceptată, în calitate de cap de serie numărul 4.Simona s-a impus cu scorul de 4-6, 7-5, 7-6. Jucătoarea din Constanţa a fost condusă cu 0-3 în primul set, însă a reuşit să revină până la 4-4. În cele din urmă a pierdut setul cu 4-6. Halep a început mai bine setul doi, când a condus cu 2-0, fiind apoi egalată şi la 2, dar si la 5-5, după ce a servit pentru meci. Românca s-a impus cu scorul de 7-5. În setul decisiv, Halep a condus cu 4-0, fiind egalată şi chiar condusă, dar a reuşit să câştige în tie-break, scor 7-6. Meciul a durat două ore şi 26 de minute. În optimi, Halep va evolua cu învingătoarea din meciul dintre Donna Vekic (Croaţia) şi Svetlana Kuzneţova (Rusia). În interviul de la final, Simona a recunoscut că vacanţa pe care şi-a luat-o după victoria de la Wimbledon a afectat evoluţia ei în acest meci.

Surpriza serii la Rogers Cup a fost eliminarea liderului mondial, Ashleigh Barty (Australia) de către tânăra jucătoare americană Sofia Kenin (29 WTA), care s-a impus cu scorul de 6-7, 6-3, 6-4, într-o oră şi 57 de minute. După un prim set foarte disputat, adjudecat de principala favorită a turneului în tie-break, Sofia Kenin a răsturnat situaţia în următoarele două seturi.Pentru Sofia Kenin (20 de ani) a fost prima victorie în faţa lui Ashleigh Barty, după patru partide directe, şi primul succes în faţa unui lider mondial. Ca urmare a eliminării lui Barty, Naomi Osaka (2 WTA) şi Karolina Pliskova (3 WTA) au ocazia să urce pe prima poziţie în clasamentul mondial. Osaka are nevoie de o singură victorie pentru a reveni pe primul loc, iar Pliskova ar putea urca în frunte, doar dacă ajunge în semifinale, iar Osaka nu mai câştigă niciun meci. În calitatea ei de deţinătoare a titlului, Simona Halep nu poate câştiga puncte la acest turneu, însă poate aluneca 1-2 locuri. Tot în gala de marţi noapte, au mai fost învinse şi alte favorite. Sloane Stephens (nr. 7) a fost învinsă cu 2-6, 5-7 de jucătoarea cehă Marie Bouzkova (91WTA). Arîna Sabalenka din Belarus (nr. 9) a pierdut cu 6-3, 3-6, 5-7 în faţa experimentatei sportive ruse, Anastasia Pavliucenkova (44 WTA). Madison Keys (nr. 14) a fost eliminată, scor 6-3, 6-7, 6-7 de croata Donna Vekic (24 WTA). Într-un duel canadian, sportiva de origine română, Bianca Andreescu, care s-a confruntat în ultimele luni cu o leziune la umărul stâng, a pierdut primul set în faţa compatrioatei Eugénie Bouchard (4-6), însă a revenit şi s-a impus cu 6-1, 6-4. Alte rezultate: Victoria Azarenka (Belarus) – Camila Giorgi (Italia) 6-2, 6-2; Katerina Siniakova (Cehia) – Danielle Collins (SUA) 4-6, 7-6, 6-2ş Alison Riske (SUA) – Maria Sakkari (Grecia) 4-6, 6-2, 7-6; Tatjana Maria (Germania) – Saisai Zheng (China) 6-3, 6-4 (turul I); Kiki Bertens (Olanda) – Francesca Di Lorenzo (SUA) 6-2, 6-1; Anett Kontaveit (Estonia) – Carla Suarez (Spania) 7-5, 3-1 ab; Daiana Iastremska (Ucraina) – Viktoria Azarenka (Belarus) 7-5, 7-5; Karolina Pliskova (Cehia) – Allison Riske (SUA)6-4, 6-7, 6-2; Belinda Bencic (Elveţia) – Julia Goerges (Germania) 5-7, 6-3, 6-4; Elina Svitolina (Ucraina) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-3, 3-6, 6-3.

Simona Halep a jucat luni seara la dublu, alături de adolescenta canadiană Leylah-Annie Fernandez (16 ani), într-un meci cu una dintre perechile favorite, Nicole Melichar / Kveta Peschke (SUA / Cehia). Simona şi Leylah au pierdut cu scorul de 6-1, 3-6, 5-10 în 55 de minute şi, deşi a manifestat momente de nervozitate în timpul partidei şi-a lăudat partenera: “Pentru mine a fost minunat să joc alături de o sportivă foarte tânără şi ea a jucat foarte bine astăzi. Felicitări! Fii pozitivă, ai un viitor frumos înainte. Baftă la următorul turneu şi fii încrezătoare. A fost minunat să joc cu ea şi sper că vom avea multe şanse înainte. A jucat foarte bine astăzi, astfel că nu am niciun sfat legat de tenis. Doar să fie încrezătoare. Ştie ce face. Este o experienţă bună şi pentru mine. M-am simţit un pic bătrână pe teren, sunt cu zece ani mai în vârstă decât ea, aşa că…”, a spus Halep, afirmaţie la care Fernandez a reacţionat: “Nu eşti bătrână, eşti foarte tânără”. Perechea alcătuită Raluca Olaru şi chinezoaica Yang Zhaoxuan a învins cu 6-1, 3-6, 12-10 cu perechea Sofia Kenin / Anastasija Sevastova (Letonia). Olaru şi Yang au obţinut victoria într-o oră şi 16 minute, în ciuda celor 9 duble greşeli comise. „n super tiebreak, Kenin şi Sevastova au condus cu 6-1 şi 7-3, dar perechea româno-chineză a câştigat şase puncte consecutive. Olaru şi Yang au salvat o minge de meci (la 9-10), iar apoi au reuşit o serie de trei puncte la rând, obţinând victoria

*În turneul ATP Rogers Cup din seria Masters, favoritul numărul trei, germanul Alexander Zverev s-a calificat în turul III, trecând cu scorul de 7-5, 6-4 de britanicul Cameron Norrie. Proaspătul încununat la Washington, australianul Nick Kyrgios a părăsit turneul chiar din primul tur, învins cu 3-6, 4-6 de britanicul Kyle Edmund.Alte rezultate: Daniel Evans (Marea Britanie) – Alex De Minaur (Australia) 6-4, 7-6; Radu Albot (R.Moldova) – Gilles Simon (Franţa) 6-4, 6-2; Guido Pella (Argentina) – David Goffin (Belgia) 6-4, 7-6. În turul II: Nikoloz Basilaşvili (Georgia) – Jan-Lennard Struff (Germania) 7-6, 6-3; Marin Cilic (Croaţia) – Jack Millman (Australia) 6-3, 6-4.

 

Comentarii