Simona Halep a ajuns aproape de umilinţă

vineri, 07 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 Simona Halep a ajuns aproape de umilinţă

Americanca de 17 ani Amanda Anisimova a eliminat-o cu 6-2, 6-4 pe campioana en-titre de la Roland Garros, după un meci în care a părut că i-a scos Simonei tenisul din cap

Simona Halep, deţinătoarea trofeului şi de alte două ori finalistă, a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de tenis de Grand Slam de la Roland Garros, , după ce a fost învinsă ieri,  cu scorul de 2-6, 4-6, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA. Simona Halep va coborî pe locul 8 WTA, deoarece nu şi-a apărat titlul de anul trecut. Simona Halep a fost fără replică în faţa Amandei Anisimova, care jucat impecabil pe arena “Philipe Chatrier”. Cu un bagaj complet de lovituri la numai 17 ani, americanca a avut o evoluţie curajoasă, precisă şi foarte agresivă. Ea a lovit unde a vrut, tare şi bine plasat, cu o abordare sigură, dar şi inteligentă, a servit excelent, s-a mişcat foarte bine, acoperind întregul teren şi nu a ajuns niciodată sub presiune.

Jucătoarea română a fost o umbră sportivei care anul trecut ridica trofeul deasupra capului. Cu un prim serviciu care a intrat când şi când, cu al doilea uşor returnabil, Halep a pornit din start cu handicap. Foarte puţine lovituri direct câştigătoare au trecut în dreptul Simonei Halep, care a fost mai lentă ca niciodată, ajungând târziu la mingile adversarei. În plus, a fost generoasă cu punctele risipite neforţat, contribuind şi ea astfel la succesul jucătoarei cu origini ruse. Simona Halep a revenit oarecum în joc în setul secund, când a egalat de la 1-4, dar a făcut acest lucru pe fondul unor dereglări în evoluţia Amandei Anisimova şi nu pentru că românca a jucat altceva. Amanda Anisimova a întrecut-o pe Simona Halep mai clar decât pe Irina Begu, când s-a impus, în turul al treilea, cu scorul de 7-6, 6-4. Halep a ţinut pasul cu Anisimova până la 2-2, după care a început spectacolul oferit de americancă. Şapte game-uri a consecutive a câştigat Amanda, cu primul break la 3-2. În setul I, pe care Anisimova l-a luat cu 6-2, în 28 de minute, Halep a avut o singură minge de a câştiga pe serviciul rivalei, la 2-4. Setul al doilea a început de la 0-3, cu break la 0-1. Halep a avut şansa de câştiga pe serviciul adversarei la 1-3, când a ratat trei mingi de break. Ea a reuşit singurul break din meci la 2-4, apoi a egalat la 4. Halep a avut o minge de 5-4, pe serviciul Amandei Anisimova, dar nu a concretizat-o şi apoi a cedat şi setul secund, cu 4-6, după 68 de minute de la start.Jucătoarea americană va evolua în penultimul act cu australianca Ashleigh Barty (8 WTA) care a învins-o, cu 6-3, 7-5, pe americanca Madison Keys (14 WTA), în timp ce Marketa Vondrousova o va întâlni pe britanica Johanna Konta. Ambele semifinale încep la ora 12:00

Amanda Anisimova: “Mi-au cam tremurat mâinile, nu a fost chiar aşa uşor. De fiecare când eram aproape simţeam presiunea. Ştiam că trebuie să fiu atentă la reverul lung de linie, dar cred că am avut un plan bun. Este o arenă senzaţională, e prima oară când joc aici”

Simona Halep: “Mă aşteptam la un meci dificil, ştiam că ea joacă bine. Şi astăzi a jucat bine şi tot meritul îi aparţine. Eu nu am făcut ce trebuia ca să o împiedic să-şi facă jocul. Am fost puţin stresată. Aveam multe ambiţii şi nu am reuşit să mă eliberez de stres. Cred că Anisimova poate merge până la câştigarea turneului. Ea joacă rapid, este agresivă şi are o viziune bună a jocului. Sigur va fi jucătoare de top în viitor”.

Sferturi de finală în turneul masculin: Novak Djokovic (1 ATP) – Alexander Zverev (5) 7-5, 6-2, 6-2 (două ore şi nouă minute); Dominic Thiem (4) – Karen Hacianov (11) 6-2, 6-4, 6-2. Astăzi, după ora 13:50 au loc semifinalele: Federer – Nadal şi Djokovic – Thiem.

 

Comentarii