Simona Halep are gardă de onoare

vineri, 02 octombrie 2020, 01:43
3 MIN
 Simona Halep are gardă de onoare

Prima favorită a turneului de la Roland Garros va fi însoţită în turul III de Patricia Ţig şi Irina Bara/Halep joacă astăzi contra Amandei Anisimova în jurul orei 14:00

 

După Simona Halep, care a învins-o miercuri pe Irina Begu, încă două românce s-au calificat în turul III al turneului de la Roland Garros, este vorba de Patricia Ţig (59 WTA) şi Irina Bara (142 WTA). Patricia n-a trecut niciodată de primul tur la un turneu de Grand Slam, iar Irina este debutantă pe un asemenea tablou. Patricia Ţig (26 de ani) a învins-o după o oră şi 36 de minute pe jucătoarea americană Christina McHale (79 WTA) cu scorul de 6-4, 6-3. Românca a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a fost mai bună la fructificarea mingilor de break (3/4 faţă de 1/6). Patricia a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 25-12, în timp ce la erorile neforţate s-a remarcat un echilibru, 27-28. În turul III, Patricia va evolua contra jucătoarei franceze Fiona Ferro (49 WTA),  care a dispus, surprinzător de puternica jucătoare kazahă Elena Rîbakina (18 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-2

Irina Bara a avut şi ea un rezultat remarcabil, după ce a eliminat-o pe croata Donna Vekic, trecând şi de belgianca Alison van Uytvanck (65 WTA), Victoria a fost categorică, jucătoarea flamandă abandonând la scorul de 6-1, 4-0, 30-0 pentru Irina, într-un moment în care nu s-au simţit probleme de factură medicală în jocul adversarei, după ce între seturi Alison a avut nevoie de intervenţia medicului. Meciul a fost practic fără istoric, elocvente fiind câteva cifre, 6-22 la erori neforţate, 46-19 la puncte, nicio minge de break pentru belgiancă.Irina Bara va juca în turul următor cu americanca Sofia Kenin (6 WTA), campioana en-titre la Australian Open.

Ieri, Sofia Kenin a eliminat-o pe Ana Bogdan, pe principala arenă a complexului, !Philippe Chatrier”. Ana nu s-a făcut deloc de râs în faţa jucătoarei de origine rusă, ba chiar i-a luat un set, profitând de aceea că Sofia nu este chiar aşa de redutabilă ca pe hard. Ba chiar i-a luat un set şi a ţinut ritmul până la 6-3, 3-3. De atunci, Ana a căzut iar americanca a câştigat nouă din următoarele 11 game-uri şi s-a impus după o oră şi 51 de minute. Sofia a înnebunit-o pe Ana Bogdan cu loviturile scurte, la care Ana n-a avut antidot. E de aşteptat ca Irina Bara, care nu are ce pierde, să evolueze cu curaj şi determinare, o surpriză nefiind imposibilă.

Deocamdată, surpriza zilei de ieri, s-a numit Jelena Ostapenko (43) WTA, care şi-a amintit şi ne-a amintit că a cucerit trofeul parizian acum trei ani într-o finală nefericită cu Simona Halep. Ostapenko, care – precum Halep – a spus „pas” openului american a scos-o pe favorita nr. 2, Karolina Pliskova (6WTA). Letona a câştigat cu 6-4, 6-2 (69 de minute) şi a dovedit mai multă maturitate în joc decât în 2017. De altfel, duelul de pomină Halep-Ostapenko nu se poate reedita decât tot în finală, fiindcă cele două sunt pe jumătăţi de tablou diferte. Deocamdată, Aljona (cum este alintată letona) a scăpat de un obstacol greu în turul III, americanca Sloane Stephens (34 WTA) fiind scoasă de spaniola Paula Badosa (87 WTA), scor 6-4, 4-6, 2-6. Poate cea mai mare surpriză (mai puţin vizibilă) a făcut-o franţuzoaica Clara Burel (415 WTA) care a dispus de slovena Kaja Juvan (103), jucătoare specializată pe zgură, scor 6-4, 6-3.

La dublu feminin, perechea Irina Begu/Raluca Olaru a fost eliminată de echipa Elise Mertens / Arîna Sabalenka (Belgia/Belarus), scor 1-6, 4-6. În schimb, s-au calificat în turul II Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer. Adversarii lor, chilianul Cristian Gain şi spaniolul Pedro Martinez au abandonat la scorul de 1-6, 0-1. Tecău şi Rojer vor juca astăzi cu echipa Marcelo Arevalo/Jonny O'Mara (El Salvador/Marea Britanie). Tot astăzi, Simona Halep va juca în turul III cu Amanda Anisimova după ora 14:00, succedând meciului masculin Dominic Thiem-Casper Ruud. Cele două perechi feminine cu participare românească vor juca tot astăzi:Misaki Doi (Japonia) / Monica Niculescu cu Gabriela Dabrowski/Jelena Ostapenko (Canada/Letonia), Andreea Mitu – Patricia Ţig cu Varvara Graceva/ Jasmin Paolini (Rusia / Italia).

 

 

 

Comentarii