Singurul supravieţuitor din grupul transferat de la ATI Neamţ a fost externat

sâmbătă, 12 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Singurul supravieţuitor din grupul transferat de la ATI Neamţ a fost externat

Singurul supravieţuitor din lotul celor şase pacienţi transferaţi de la Spitalul Judeţean Neamţ la Spitalul Modular Leţcani în urma incediului din 14 noiembrie a fost externat. Bărbatul de 74 de ani fusese internat în stare extrem de gravă, la internare prognosticul medical fiind unul rezervat. 

“La admisia în Terapie Intensivă pacientul a ajuns într-o stare foarte gravă, fiind intubat, ventilat mecanic, comatos, cu disfuncţie multiplă de organ. Ulterior a primit îngrijire medicală corespunzătoare şi în urma tratamentului, starea de sănătate s-a îmbunătăţit. Am putut să-l detubăm şi a avut o evoluţie favorabilă astfel încât la trei săptămâni a putut fi mutat la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a fi ţinut sub supraveghere şi apoi externat către Neamţ. În momentul externării, pacientul avea o stare generală bună, cu o saturaţie de 96%, conştient, cooperant, se alimenta singur, adică o stare normală", a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva".

Amintim că, în urma incendiului produs în urmă cu aproape o lună la secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, 10 pacienţi au decedat pe loc. Şase bolnavi aflaţi în salonul alăturat celui în care s-a produs incediu au fost aduşi la Iaşi, cinci dintre ei murind din cauza severităţii bolii şi a patologiilor de care sufereau. 

Comentarii