Situaţie de etapă la admiterea la UMF: sunt mult mai multe dosare depuse din Franţa

marți, 29 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 Situaţie de etapă la admiterea la UMF: sunt mult mai multe dosare depuse din Franţa

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF), care a demarat procesul de admitere încă de la începutul lunii iunie, a remarcat în acest an o creştere foarte importantă a numărului de candidaţi din Franţa, pe locurile pentru candidaţii internaţionali.

Deşi admiterea continuă până în a doua parte a lunii iulie, există deja 3.660 de conturi create, iar dintre acestea 1.292 au finalizat deja procesul de admitere (341 pe linia de studiu în limba engleză, 938 pentru franceză şi 13 pentru predare în limba română).

În ceea ce priveşte candidaţii care urmează să se înscrie pe locurile în limba română, reprezentanţii universităţii spun că abia de acum se aşteaptă să primească candidaturi, în contextul în care a început, de luni, examenul de bacalaureat.

Sunt deja circa 500 de dosare depuse online de către candidaţii care au luat bacalaureatul în anii anterior, însă numărul mare de candidaţi se va remarca după anunţarea rezultatelor de la examenul naţional.

Pentru anul acesta, conducerea UMF a decis ca la concursul de admitere organizat în sesiunea iulie 2021 să se poată înscrie exclusiv online candidaţii, încărcându-şi dosarul pe platforma pusă la dispoziţie de universitate.

„Întotdeauna căutăm soluţii pentru a veni în sprijinul candidaţilor şi de a organiza concursul de admitere în condiţii optime. Anul acesta am simplificat procedura de înscriere şi am modificat şi calendarul înscrierilor, concurenţii având la dispoziţie peste o lună şi jumătate să-şi depună actele online”, a subliniat prof.dr. Viorel Scripcariu rectorul universităţii. Înscrierile vor continua până pe 18 iulie.

Anul acesta concursul de admitere la UMF Iaşi se va desfăşura pe 25 iulie, concomitent cu cel organizat de celelalte universităţi de medicină şi farmacie tradiţionale din ţară.

Comentarii