Soluţii pentru o cameră mai înaltă şi mai spaţioasă

joi, 22 august 2019, 11:55
3 MIN
 Soluţii pentru o cameră mai înaltă şi mai spaţioasă

Regulile sunt valabile şi dacă aveţi o încăpere standard de apartament de bloc, dar doriţi să creaţi senzaţia unui spaţiu mai amplu.

 

Suntem încântaţi de imaginile care ne prezintă camere spaţioase, cu tavane înalte. Dar ce facem că nu toată lumea este atât de norocoasă să locuiască în case şi imobile vechi, în care se punea accent pe astfel de detalii. Poate părea complicat să reuşim să recreăm aceeaşi spaţialitate când ne confruntăm cu încăperi cu înălţimi standard sau chiar mai mici. Pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme iată în continuare o serie de metode şi trucuri menite să transforme atmosfera din aceste camere cu tavane joase. Să ştiţi că regulile sunt valabile şi dacă aveţi o încăpere standard de apartament de bloc dar doriţi să creaţi senzaţia unui spaţiu mai amplu.

Pereţii şi tavanul vopsiţi în aceeaşi culoare

Atunci când camerele au pereţii albi iar trecerea spre suprafaţa tavanului este de aceeaşi culoare, trecerea este una lină, estompând graniţa dintre cele două zone. Albul este alegerea firească în astfel de situaţii, dar puteţi să folosiţi şi nuanţe deschise ale altor culori, dacă aveţi anumite preferinţe sau se potriveşte mai bine designului interior.

Culori care oferă mai multă luminozitate camerei

Camerele cu tavane joase pot fi şi întunecate. O idee ar fi să utilizaţi culori care să ofere mai multă uminizitate. Tonurile portocalii de caisă, dovleac şi mandarină pot transforma un interior cu puţină lumină într-un cald şi agreabil care emană căldură. Tonurile de portocaliu sunt radioase, calde şi vesele mai ales atunci când sunt luminate din interior. Deci, foloseşte lămpi cu lumină caldă, lumânări şi alte surse luminoase artificiale. Sfatul este valabil şi pentru celelalte nuanţe recomandate pentru decorarea camerelor întunecate. De asemenea, lavanda este o nuanţă cu un potenţial excepţional şi este binevenită în camere cu luminozitate redusă. Lavanda are o gamă largă de nuanţe care funcţionează bine în toate camerele indiferent de destinaţia acestora. Lavanda se potriveşte perfect cu tonuri de gri, negru şi alb.

Elementele verticale direcţionează privirea spre tavan

O greşeală pe care trebuie să o evitaţi sunt perdelele şi draperiile pe jumătate sau trei sferturi din înălţimea camerei. Pentru accentuarea înălţimii trebuie să aveţi suprafeţe continue care fac legătura între tavan şi pardoseală, de aceea perdelele pe toată înălţimea camerei vor alungi vizual spaţiul făcând camera să pară mai înaltă. Acelaşi lucru poate fi obţinut cu elemente de mobilier poziţionate continuu pe toată înălţimea sau cu obiecte decorative, orice element care direcţionează privirea în sus, spre tavan.

Creaţi o bază solidă

Deşi vi se poate părea că vine în contradicţie cu soluţia prezentată mai sus, să ştiţi că alegerea unor obiecte de mobilier joase va lăsa mai mult spaţiu liber, creând senzaţia unei camere mai aerisite. Aglomerarea elementelor în partea inferioară a camerei conduce la definirea unei limite vizuale pe pereţi, lăsând expusă o suprafaţă mult mai mare din aceştia.

Comentarii