Sondaj: Doar 52 la sută dintre germani sunt activi sexual cel puțin o dată pe lună

miercuri, 18 septembrie 2019, 19:10
1 MIN
 Sondaj: Doar 52 la sută dintre germani sunt activi sexual cel puțin o dată pe lună

Doar 52 la sută dintre germani sunt activi sexual cel puțin o dată pe lună, potrivit unui sondaj. Pentru mulți europeni, inclusiv pentru cei foarte tineri, viața sexuală contează mai puțin decât s-ar crede, se arată într-o analiză publicată de Deutsche Welle, preluată de g4media.ro.

Publicitatea folosește dorința sexuală pentru a vinde orice fel de produse, la televizor sexul pare omniprezent, iar Internetul oricum nu cunoaște niciun fel de limite. În contextul acestei sexualizări a vieții de zi cu zi, s-ar putea crea impresia că cei mai mulți oameni au o viață sexuală extrem de intensă. Rezultatele unui sondaj recent, publicate în studiul „Freizeit Monitor 2019”, indică însă că doar 52 la sută dintre germani au sex cel puțin o dată pe lună.

Sigur că sondajele de acest fel nu sunt foarte exacte, spune Heike Melzer, terapeut sexual la München, din moment ce bărbații au tendința să se laude cu numărul contactelor sexuale, în timp ce femeile sunt mai rezervate. Dar tendința generală e clară, nu doar în Germania: sexul joacă un rol mai puțin important în viața oamenilor decât s-ar crede.

Citeşte mai mult pe g4media.ro

Comentarii