SONDAJ PNL: Pe cine ar vota ieşenii primar dacă duminica viitoare ar fi alegeri

duminică, 20 noiembrie 2022, 10:24
1 MIN
 SONDAJ PNL: Pe cine ar vota ieşenii primar dacă duminica viitoare ar fi alegeri

Presedintele organizatiei judetene a PNL Iasi Andrei Muraru prezinta astazi rezultatele primului sondaj realizat in municipiul Iasi comandat de liberali dupa alegerile din 2020. La sondaj au raspuns circa 900 de persoane, interviurile fiind fata in fata. 

Marja de eroare este de 3.3%. Cercetarea de piata a fost facuta in a doua jumatate a lunii septembrie si in prima parte a lunii octombrie. Sondajul a fost facut de catre INSCOP Research.

Parcurile, transportul public si parcarile sunt principalele probleme invocate de ieseni.

In ceea ce priveste cel mai important proiect pentru municipiu, intrebarea a avut trei variante de raspuns pre-definite: IBCV, aeroport si sala polivalenta, aceasta fiind si ordinea importantei stabilita de respondenti.

Principala problema la nivel national vazuta de ieseni vizeaza cresterea facturilor la gaze si electricitate. Pe locul doi s-a clasat pretul la alimente, iar pe trei razboiul din Ucraina.

La intentii de vot: 46% spun ca ar merge la urne la locale. Primarul Mihai Chirica este pe primul loc la intenţiile de vot ale ieşenilor, potrivit sondajului PNL.

 

Comentarii