Sondaj: Românii, tot mai mulţumiţi de viaţa pe care o duc. Mai puţin cei cu educaţie scăzută

joi, 28 decembrie 2023, 16:47
1 MIN
 Sondaj: Românii, tot mai mulţumiţi de viaţa pe care o duc. Mai puţin cei cu educaţie scăzută

Un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES la finalul anului 2023 arată că gradul de satisfacţie autoperceput de români cu privire la traiul de zi cu zi s-a îmbunătăţit.

Potrivit cercetării sociologice, publicată joi, 28 decembrie, aproape două treimi (60%) dintre români se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de felul în care trăiesc.

În decembrie 2022, 41% dintre români spuneau că sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de felul în care trăiesc.

Tinerii şi respondenţii care locuiesc în oraşe sunt mai mulţumiţi decât media, în timp ce persoanele cu educaţie scăzută şi cele care locuiesc în Moldova se declară mai nemulţumiţi cu privire la nivelul lor de trai actual, însă doar 5% dintre participanţii la sondaj spun că au tot ce le trebuie şi îşi permit să îşi cumpere tot ceea ce îşi doresc. Unul din 10 români afirmă că se descurcă foarte greu, iar peste un sfert dintre cei chestionaţi recunosc că au doar strictul necesar.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 19 decembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un volum de 1.075 de indivizi de 18 ani şi peste. Sondajul are o eroare maximă tolerată de plus/minus 3%, fiind reprezentativ pentru populaţia adultă, neinstituţionalizată din România. 

Comentarii