Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, vorbeşte despre vaccinarea obligatorie a profesorilor

miercuri, 05 mai 2021, 22:08
1 MIN
 Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, vorbeşte despre vaccinarea obligatorie a profesorilor

Ministrul Educaţiei a refuzat miercuri seară să se pronunţe dacă profesorii care refuză vaccinarea ar putea fi scoşi din sistemul de educaţie. ”Nu vreau să vorbesc despre asta. Eu sper că toţi profesorii se vor vaccina”, spune ministrul, deşi recunoaşte că vaccinarea profesorilor nu stă chiar foarte bine.

Cîmpeanu argumentează că renunţarea la profesorii care refuză vaccinarea nu este posibilă şi din cauza deficitului de profesori cu care se confruntă România.

Referitor la revenirea tuturor elevilor la clase în format fizic peste două săptămâni, acesta se declară optimist, spune că se va face atunci o analiză, dar acceptă că va fi foarte greu ca incidenţa în Bucureşti şi în oraşele mari să scadă sub 1% în acest timp.

Cititi si: Ministrul Sănătăţii ne spune când vom putea să ne luăm adio de la masca de protecţie

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat miercuri seară la TVR 1 că nu crede că toţi elevii ar putea reveni fizic la şcoală în două săptămâni, deoarece ar trebui ca incidenţa cazurilor să scadă foarte mult. Ministrul Educaţiei a declarat marţi, la HotNews.ro LIVE, că speră ca în două săptămâni toţi elevii să poată reveni fizic la clase.

Ministrul spune că părinţii vor putea să nu îşi trimită copiii la şcoală daca profesorii de la clasă nu sunt vaccinaţi şi există motive serioase de îngrijorare medicală.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii