Comunicat de Presă

Sorin Iacoban, candidat PRO România la Camera Deputaților: România reală și România de lux, în vremuri de criză economică (P)

joi, 12 noiembrie 2020, 10:05
3 MIN
 Sorin Iacoban, candidat PRO România la Camera Deputaților: România reală și România de lux, în vremuri de criză economică (P)

Piețele Iașiului cu produse din România și din Moldova trebuie închise, chipurile au devenit focare de viruși, în timp ce voi lăsați supermarketurile germane deschise? Mall-urile cu brand-uri italiene, făcute în Bangladesh, deschise? Ca soluție PNL-istă, oamenii pieții au ieșit peste tot să spargă geamurile ca să nu figureze ca spații închise, și să își vândă produsele pe timp de iarnă, când încep temperaturile cu minus, ger, lapoviță, viscol?

Sau logica era să închidem românul ca să poată merge neamțul liniștit? Aglomerația după roșii și cartofi românești se va muta în supermarketul străinului care va duce acasă profitul și nu va putea preveni răspândirea de virus, pentru că tot aglomerație va fi. Producătorul român e prost dar casierul care lucrează pentru alte țări e geniu în prevenirea pandemiei? În susținerea economiei române?

Asta e sabotaj și crimă curată față de români. Români pe care îi tot chemați la vot, ca pe o turmă de oi. Finanțele sunt în colaps, deja a început falimentul în timp ce voi măriți în glumă valoarea tichetelor de masă cu 1 ban. Atât dați voi pe masa unui român. https://www.stiripesurse.ro/bel-ug-guvernul-a-majorat-tichetele-de-masa-cu-1-ban_1521546.html 

Duminica aceasta Tătaru și Alexe mâncau fructe de mare la un restaurant de lux din Copou. Într-un balon închis și cu prelată, să nu îi vadă oamenii așa ușor. https://www.national.ro/politica/imaginile-momentului-ministrul-tataru-la-terasa-inainte-de-noile-restrictii-cam-inghesuiala-in-iglu-nu-701774.html 

În aceeași duminică se făceau doar 11.000 de teste în țară și erau probleme grave la Spitalul de la Lețcani, aflat în grija domnilor Tătaru și Alexe. Domnii miniștri mâncau creveți și caracatiță între timp. Asta e înjurătură, nu insultă, la adresa tuturor celor din Județul Iași. Și a țării per total.

Am să citez aici din Dan Pavel – Babele vând legume în parcare cu câte trei pulovere pe ele, căciuli și basmale. E ticăloșie pură, nu-i măsură de prevenție. N-ai ce să previi când mall-urile sunt încă deschise. De ce ținem în frig țăranii din piață? Pentru că se poate. E doar ticăloșie și prostie. Egoism dus la paroxism și paranoia deghizată în civism. Nu există un argument lucid pentru care un butic e mai sigur decât o hală. Așa cum se dezinfecta un magazin, așa se putea dezinfecta și o piață. Dar supermarketurile au putere și lobby, au vânzări de făcut și jar de tras pe turta lor. Țăranii n-au pe nimeni.

PDL a închis spitale, a închis Cantacuzino, a tăiat salarii, azi sunt la guvernare prin PNL și refugiații din PSD. Trump a pierdut alegerile pentru că a gestionat prostește pandemia. Vom vedea la noi ce va fi. Rău moment, bună colivă. 

Nici în ultimul ceas nu se acționează cu încredere. De la aroganța că totul e sub control s-a ajuns la semne de slăbiciune – nu închidem tot, dar nici nu deschidem tot.

Omul care vindea ziare la colț e închis, copilul stă pe tabletă să învețe fizică elementară. Tătaru înfulecă fructe de mare la crâșme de lux.

Până acum, Guvernul a dormit în ghete, că tot vine Moș Nicolae pe 6 Decembrie.

Soluțiile noastre: https://proromaniaiasi.ro/2020/11/07/promisiunea-iesirii-din-criza

Comandat de PRO ROMÂNIA organizația județeană Iași, cod mandatar financiar 11200008

 

Comentarii