Spectacol al trupei CEVA, la Casa Pogor

luni, 08 august 2022, 01:50
2 MIN
 Spectacol al trupei CEVA, la Casa Pogor

Trupa CEVA vine cu spectacolul „Ia mai zi ceva!” la Iaşi. Evenimentul va avea loc miercuri, 10 august 2022, de la ora 19:00, în parcul Muzeului „Vasile Pogor” din cadrul Casei Junimii din Iaşi. Spectacolul este organizat de Platforma culturală Frilensăr, Centrul educaţional de arte performative CEVA şi Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Din distribuţie vor face parte: Elena Bogdan, Jo Brăilescu, Daniel Chirilă, Raluca Chiper, Ada Ciocârlan, Alexandru Mălnici, Neculae Nemerenco, Adelina Stan, Iulian Stoian, Mara Tarhon, Daria Tămăscălaru. Regia şi dramaturgia spectacolului au fost colective, adaptate şi curatoriate de Irina Slate, Daniel Chirilă şi Jo Brăilescu.

„Ia mai zi ceva!” a pornit ca un demers de cercetare a ceea ce reprezintă arta pentru grupul de adolescenţi care alcătuiesc trupa CEVA din Târgu Neamţ, dar şi pentru comunitatea căreia îi aparţin. Spectacolul aduce în prim-plan preconcepţiile publicului faţă de artă şi limitele personale în vederea înţelegerii artei. Pentru susţinerea acestor dezbateri, spectacolul a fost conceput ca o interpretare a unei istorii imaginate a artei în oraşul Târgu Neamţ.

Evenimentul de la Iaşi face parte din turnelul naţional al Centrului educaţional de arte performative CEVA cu spectacolul „Ia mai zi ceva!”. Până acum, reprezentaţiile au avut loc la Eforie Sud, Buzău şi Slănic Moldova. Pe 10 august vor ajunge la Iaşi, iar pe 14 august la Darabani.

Centrul Educaţional de Arte Performative CEVA este un spaţiu de creaţie şi gândire critică care îşi propune, din anul 2018, să reactiveze, din punct de vedere cultural, comunitatea locală şi să ofere perspective profesională adolescenţilor implicaţi. CEVA foloseşte instrumente specifice teatrului şi artelor performative, precum spectacole, festivaluri, expoziţii, instalaţii vizuale şi concerte pentru a cerceta teme importante din societatea contemporană.

Intrarea este gratuită şi sunt aşteptaţi spectatori de toate vârstele.

Comentarii