Spectacol inedit la Operă marți, pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale

luni, 14 ianuarie 2019, 17:10
2 MIN
 Spectacol inedit la Operă marți, pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale

Ziua de 15 ianuarie este una specială fiind aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezentând și data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Opera Națională Română Iași va marca într-un mod inedit ziua de mâine, oferind un Recital Extraordinar în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Mihai Eminescu”. Programul va fi unul special și va cuprinde lieduri, poeme și arii celebre din creația lirică românească.

Artiștii care vor aduce un omagiu culturii și „Luceafărului” poeziei românești sunt Diana Bucur, Cristina Grigoraș, Nicoleta Maier, Maria Macsim Nicoară, Cristina Simionescu, Simona Titieanu, Andrei Fermeșanu, Olivian Andrișoae, Radu Cotoman și Emerich Ghercă.

O prezență constantă a evenimentelor speciale desfășurate de Opera Națională Română Iași sunt și Juniorii Operei, dirijați de Raluca Zaharia, care nu vor lipsi nici din programul serii de 15 ianuarie.

Soliștii vor fi acompaniați la pian de Adina Alupei și Ivan Shemchuk.

Cu prilejul reprezentației deosebite, care suplimentează programul lunii ianuarie anunțat inițial, Opera Națională Română Iași va recompensa și elevii care iubesc arta lirică.

Câte 20 de bilete vor fi oferite gratuit în cadrul a cinci instituții de învățământ de elită din Iași.

Spectacolul va începe la ora 18.30 iar biletele de intrare la concert se pot achiziționa de la Agenția Operei, situată în foaier, și de pe site-ul www.operaiasi.ro.

Prețul biletului este 30 de lei.

Comentarii