Spitalul de Neurochirurgie achiziţionează un sistem robotizat de ghidare craniană

marți, 29 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Spitalul de Neurochirurgie achiziţionează un sistem robotizat de ghidare craniană

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi demarează o nouă achiziţie de tehnică medicală modernă – mai exact, un nou sistem robotizat de ghidare craniană. Procedurile de licitaţie au fost demarate deja, şi se estimează că este vorba de o investiţie de aproximativ 1,1 milioane de lei. Robotul medical va fi utilizat pentru diagnosticarea mai precisă, dar şi recuperarea pacienţilor care au avut afecţiuni craniene. 

Aceştia vor avea perioade de spitalizare mai reduse, costurile vor scădea pentru unitatea medicală atât în ceea ce priveşte intervenţia iniţială, cât şi revenirile ulterioare pentru recuperare. În licitaţie se va ţine cont de preţul cel mai bun, dar există o serie de criterii care vor intra în evaluare, dincolo de cel al preţului. Reprezentanţii unităţii medicale vor un aparat care să aibă setul de cabluri ecranate cât mai lungi, aproape de lungimea maximă de 3,5 m, pentru a putea fi poziţionat mai bine în sala de operaţie.

Mai mult, se preferă un aparat care să funcţioneze la temperaturi cât mai mari – cât mai apropiate de 30 de grade, pentru că temperaturile ambientale ridicate sunt des întâlnite în sălile de operaţie. Totodată, aceştia doresc o garanţie mai mare de 24 de luni şi o temperatură de depozitare cât mai apropiată de 30 de grade Celsius. Firmele se pot înscrie la licitaţie până pe 29 ianuarie 2021.

Comentarii