Spitalul de Recuperare şi-a reorganizat activitatea din ambulatoriul pentru sportivii de performanţă

miercuri, 23 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Spitalul de Recuperare şi-a reorganizat activitatea din ambulatoriul pentru sportivii de performanţă

De la începutul acestui an, la Spitalul Clinic de Recuperare a fost reorganizată activitatea în Ambulatoriul de specialitate pentru sportivi. Serviciile medico-sportive sunt realizate în baza unui contract de prestări servicii încheiat între clubul sportiv şi Spitalul de Recuperare. 

„Au fost nişte schimbări în ambulatoriul de medicină sportivă, dr. Pluşa Ispas a ieşit la pensie, avem acum un medic tânăr, care a urmat rezidenţiatul şi a devenit medic specialist în ianuarie. Având în vedere aceste schimbări şi implementarea schimbărilor din Legea 321, referitor la medicina sportivă, ne-am reorganizat. Adică am întocmit un alt regulament cu proceduri, protocoale, am început să încheiem contracte cu cluburile care doresc, am încercat să reorganizăm cât mai bine activitatea”, a precizat ec. Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare.

În ambulatoriul pentru sportivi, aceştia pot beneficia de consultaţii, proba de efort, EKG, fizioterapie în limita a maximum 4 proceduri pe zi şi de pachete care includ mai multe servicii, acestea fiind contracost. Pentru programare, sportivii trebuie să contacteze ambulatoriul de specialitate la numărul 0754326794, în intervalul orar 08.00 – 14.00 şi să se prezinte la data şi la ora programată. Este nevoie să aibă asupra lor fişa de solicitare a serviciilor medicale care să fie completată şi semnată de clubul sportiv.

De anul viitor, echipei medicale i se va alătura încă un medic specialist, care acum este încă rezident. În anul 2016, Ziarul de Iaşi atrăgea atenţia asupra faptului că la rezidenţiat nu mai fusese scos niciun post la Iaşi pentru medicina sportivă, fiind o specializare deficitară a medicinei. Medicul de medicină sportivă care profesa atunci, dr. Pluşa Ispas, preciza la acel moment că în fiecare an erau făcute referate prin care era solicitată scoaterea a cel puţin două posturi la rezidenţiat. Între timp, situaţia s-a clarificat, atât medicul care se ocupă acum de sportivii ieşeni, cât şi cel care va veni anul viitor urmând programul de rezidenţiat cu specializarea medicină sportivă. 

 

 

Comentarii