Comunicat de presă

Spitalul mobil de la Lețcani a fost soluția corectă pentru gestionarea eficientă a pandemiei! (P)

miercuri, 09 februarie 2022, 08:56
2 MIN
 Spitalul mobil de la Lețcani a fost soluția corectă pentru gestionarea eficientă a pandemiei! (P)

„Am privit cu încredere recentul anunț al autorităților județene prin care a fost comunicat faptul că spitalul mobil de la Lețcani s-a redeschis pentru a primi pacienți Covid și în valul 5 al pandemiei. Cu mândrie spun că Iașul este singurul oraș din țară care nu a trimis bolnavi de coronavirus în alte județe.

De fiecare dată când numărul de paturi din spitalele de specialitate ieșene a devenit insuficient, a fost funcționalizat Spitalul modular de la Lețcani. Astfel se întâmplă și acum, când numărul de cazuri noi din județ în ultima săptămână a fost de peste 7200. Niciun pacient ieșean nu va trebui transferat într-un alt județ din cauza insuficienței numărului de paturi. Începând din 1 februarie, bolnavii de coronavirus sunt internați și la unitatea medicală special construită pentru a face față acestei pandemii. Acum sunt internați 18 pacienți la ATI și 17 la secția de boli infecțioase, care preia formele medii și ușoare de Covid, dar care necesită spitalizare.

La spitalul modular sunt disponibile 70 de paturi pentru patologia Covid, forme ușoare și medii și 48 de locuri în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Unitatea medicală dispune de cele mai multe paturi de ATI dintre toate spitalele din țară.

Până acum au fost tratați peste 100 de pacienți, în cele câteva zile de când a fost redeschis și câteva mii de bolnavi din momentul în care a fost funcționalizat.

Mă bucur să constat că atunci când autoritățile sunt de bună credință nu se pune problema funcționării acestui spital.

Iată că nu mai sunt probleme nici cu temperatura, nici cu instalațiile electrice. Spitalul Covid a salvat foarte multe vieți și continuă să o facă. Fără politică, fără demagogie.

Așadar, putem concluziona că Spitalul mobil de la Lețcani a fost soluția corectă pentru gestionarea eficientă a pandemiei în județul Iași!”

Senator Maricel POPA

Președinte PSD Iași

Comentarii